Šaro treniruojama „Barcelona“ namuose netikėtai 67:68 neatsilaikė prieš Tel Avivo „Maccabi“, o Kurčio vairuojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa svečiuose 84:90 nusileido Vilerbano ASVEL.

Tai buvo jau septintasis iš eilės vis giliau smengančių chimkiečių pralaimėjimas Europoje, o pridėjus ir VTB lygos kovas – net aštuntasis niuksas paeiliui.

„Chimki“ krepšininkai mačą Prancūzijoje pradėjo susikaupę ir įpusėjus antram kėliniui atitrūko 15 taškų persvara (40:25). Tačiau netrukus juos pasivijo senos bėdos gynyboje: per kitas 13 minučių ASVEL į rusų krepšį sumetė net 47 taškus ir perlaužė dvikovos eigą – 72:67.

Rusijos atstovų neišgelbėjo nei Aleksejaus Švedo dvigubas dublis – 14 taškų (5/13 metimai iš žaidimo) ir 10 rezultatyvių perdavimų, nei rezultatyviausios Devino Bookerio karjeros rungtynės – 26 taškai (10/11 metimai iš žaidimo, 32 naudingumo balai).

Pačiame turnyro lentelės dugne jau kurį laiką tūnantys R. Kurtinaičio auklėtiniai grimzta vis labiau ir nuo artimiausių kaimynų atsilieka net trimis pergalėmis. Jau akivaizdu, kad pirmąjį ratą, kuriame jiems liko susitikimai su „Valencia“ ir Pirėjo „Olympiakos“, „Chimki“ (2/13) tikrai užbaigs patys paskutiniai.

Galbūt puikiai tai suprasdamas Rimas po eilinio kluptelėjimo buvo itin lakoniškas ir spaudos konferencijoje teištarė porą sakinių.

„Mes rungtynes pradėjome gerai, bet vėliau kai kurie svarbūs žaidėjai išsibaudavo. Žaidėme gerai 35-ias, o ne 40 minučių, taigi Vilerbanas šįvakar buvo stipresnis“, – tik tiek teištarė specialistas.

Tuo metu lyderio poziciją praradusios „Barcelonos“ (11/4) strategas Š. Jasikevičius po apmaudaus pralaimėjimo paskutinėmis sekundėmis spindėjo olimpine ramybe.

Nors katalonai po efektingo rezultatą persvėrusio Othello Hunterio dėjimo su pražanga dar turėjo užtektinai laiko savo atsakui ir Cory Higginsas tritaškiu dar galėjo išplėšti pergalę, Šaras šį kartą saviškiams, žaidusiems be Brandono Davieso, nepriekaištavo.

„Nuo pat rungtynių pradžios žinojome, kad bus sunku. Laukė kieta fizinė kova – visiškai kitokia nei su „Chimki“. Manau, vyrukai jai pasiruošė tikrai gerai. Pirmoje mačo pusėje mes strigome puolime. Užtrukome, kol perpratome „Maccabi“ planą ir jų gynybos sistemą.

Antroje pusėje laikėme susitikimo kontrolę savo rankose, tačiau vėlgi, tokiose situacijoje ir tokiose atkakliose rungtynėse viską lemia detalės. Vienaas atkovotas kamuolys, viena pražanga jau viršijus limitą...

Žinoma, mes taip pat prametėme daugybę laisvų metimų, kurie būtų padėję išspręsti viską mūsų naudai. Bet šį sykį tai ne tas atvejis, kai mes pralaimėjome dėl per mažai įdėtų pastangų ir valios. Žaidėjai kovojo nuostabiai. Kai kurie jų po finalinės sirenos net nebegalėjo paeiti, nes mūsų rotacija buvo kiek per maža. Taigi kovėmės puikiai, tik nesugebėjome laimėti“, – konstatavo Š. Jasikevičius.

Pirmą turnyro lentelės laiptelį Maskvos CSKA (12/3) užleidusiems katalonams pirmame rate liko mūšiai su Stambulo „Anadolu Efes“ ir Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)