Po ilgo pokalbio su bendraklubiais bei treneriais L. Westermannas sutiko pabendrauti ir su Delfi. Praeityje du sezonus „Žalgirio“ garbę gynęs prancūzas neslėpė, jog toks beviltiškas pralaimėjimas jį įsiutino, tačiau kiek atslūgus emocijoms atakų organizatorius atvirai papasakojo apie „Fenerbahče“ skaudulius bei apie „Žalgirio“ kultūrą, kuri nepakito ir išvykus Šarūnui Jasikevičiui.

„Be jokios abejonės turiu pasakyti, kad „Žalgiris“ šiame mače buvo geresnis už mus kiekvienu žaidimo aspektu. Po tokio sutriuškinimo privalome pasižiūrėti į veidrodį ir suprasti, ką padarėme blogai. Tiesa, blogai šį vakarą buvo beveik viskas.

„Žalgiris“ sužaidė labai geras rungtynes, dalinosi kamuoliu ir išliko kartu. Buvo galima jausti, kad žalgiriečiai trokšta žaisti vieningai. Tai yra pavyzdys mums. Labai nesmagu atvykti čia ir pralaimėti tokiu dideliu skirtumu, todėl turime likti vieningi ir išsiaiškinti problemas.

Būtent todėl po rungtynių mums visiems reikėjo rimtai pasikalbėti. Pastarosiomis savaitėmis patiriame labai skaudžius pralaimėjimus, todėl turime vieni su kitais šnekėtis. Dabar turėjome labai rimtą komandinį pokalbį – reikia tikėtis, kad jau nuo rytoj pradėsime reaguoti, nes žaidėjai tikrai nerodo to, ko tikisi „Fenerbahče“ organizacija ir jos fanai“, – pasakojo L. Westermannas.

Savo didžiausios pergalės Eurolygoje rekordą pagerinęs „Žalgiris“ ketvirtadienį jau pirmosiomis rungtynių minutėmis atitrūko 21:4, o vėliau persvara tik augo. Rezultatyvių perdavimų (31) rekordą fiksavę šeimininkai mėgavosi žaidimu, o iš varžovų meilę krepšiniui atėmė. Svečiai atrodė sutrikę, negalintys suregzti sklandžios atakos ar net užsiimti pozicijų po krepšiais.

Antroje susitikimo pusėje galėjo pasirodyti, jog vienintelis kažką įrodyti dar nori būtent L. Westermannas. 28-erių krepšininkas bendraklubius kovoti, o pats audringai reagavo į įvykius aikštelėje. Ypač – į teisėjų sprendimus. Ko gero tik dėl ir taip prastos „Fenerbahče“ situacijos prancūzui pasisekė negauti techninės pražangos.

„Toks yra mano charakteris. Kai į veidą gauni 30 taškų deficitą, yra labai labai liūdna. Myliu šį žaidimą, myliu „Fenerbahče“, bet šį vakarą žaidėjai dar kartą neparodė pagarbos šios komandos marškinėliams ir sirgaliams. Turime kuo greičiau padaryti išvadas ir parodyti bent kažkokias pastangas“, – kalbėjo įžaidėjas, ketvirtadienį per 15 minučių pelnęs 8 taškus, atkovojęs ir perėmęs po kamuolį bei atlikęs rezultatyvų perdavimą.

Kauno komanda Eurolygos turnyrinėje lentelėje pakilo į aštuntąją vietą, o Stambulo – nukrito į penkioliktąją. Ar tai ir triuškinantis rezultatas reiškia, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra daug geresnė komanda? Anot buvusio žalgiriečio, tikrai taip.

„Žinoma, kad taip. Nekalbame apie 2 taškų skirtumą, kuris atsirado dėl neatkovoto kamuolio ir pramestų baudos metimų. Kalbame apie didesnį nei 30 taškų skirtumą. Kalbame apie tai, kad kiekvienoje situacijoje nuo „Žalgirio“ atsilikome 5 žingsniais.

Taip pat kalbame apie tai, kad „Žalgiris“ savo atakos metu atlieka 6,7, 8 sėkmingus perdavimus, o mes nesugebame atlikti vieno gero perdavimo ir atrodome kaip antros lygos komanda. Tikrai esame toli nuo „Žalgirio“, bet jei pažiūrėsime į veidrodį ir pradėsime dirbti dabar, tikiu, kad sugebėsime patobulėti“, – sakė L. Westermannas.

Nors ir liūdi dėl padėties Turkijos ekipoje, dukart LKL čempionas džiaugiasi ir didžiuojasi dėl „Žalgirio“ sėkmės. Paklaustas apie savo buvusios komandos pokyčius, atakų organizatorius pareiškė, jog „Žalgirio“ kultūra atvykus naujiems žaidėjams bei treneriams nesikeičia, o išlieka ir buvusio stratego palikimas.

Leo Westermann

„Pastebiu tai, kad „Žalgiris“ pernelyg nepasikeitė, o tarpsezoniu dar ir sulaukė pajėgaus pastiprinimo – Joffrey Lauvergne ir Augustino Rubito. Vis dar matau „Žalgirio“ kultūrą. Dalis Šaro sistemos išliko – ne taktikoje, bet užtvarų statyme, perdavimuose ir žaidimo skaityme. Tokia yra „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio kultūra.

Tokį žaidimą stebėti yra labai malonu. Stengiuosi žiūrėti visas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje bei visada jomis mėgaujuosi. Manau, kad naujasis treneris atlieka nuostabų darbą. Taip, Šaras buvo išskirtinis, bet „Žalgirio“ kultūra yra ne vien tik apie jį“, – sakė L. Westermannas, pridūręs, jog yra labai laimingas dėl to, kaip kauniečiai atsigavo po lapkritį išgyventos šešių pralaimėjimų Eurolygoje serijos.

Pastaruoju metu žiniasklaidoje sklandė gandai apie tai, jog „Fenerbahče“ gali su L. Westermannu atsisveikinti ir pasikviesti jo tautietį iš „Barcelonos“ Thomasą Heurtelį. Galbūt po tokio sutriuškinimo Kaune ir pačiam Leo labiau norėtųsi vėl vilkėti žaliai baltus marškinėlius? Prancūzas antrajam sugrįžimui „ne“ nesako, bet šiuo metu jis galvoja tik apie tai, kaip išspręsti turimas problemas Stambule.

„Negali žinoti, kas nutiks ateityje, bet dabar mano galvoje tai, kad ką tik pralaimėjome 37 taškų skirtumu. Esu įsiutęs. Noriu pamatyti, ką atneš kita diena. Toli į priekį negalvoju – kita diena man yra svarbiausia“, – pokalbio pabaigoje tarė pašnekovas, kuris net ir po nemalonaus vizito palikdamas „Žalgirio“ areną dar ir garsiai sušuko lietuvišką „Ačiū!“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)