Tai buvo jau antras toks Turkijos superklubo pažeminimas šiame Eurolygos sezone – lapkričio viduryje „Fenerbahče“ šonus 55:97 išvelėjo „Barcelona“.

Šios rungtynės žymėjo nebevaldomo nuosmukio pradžią: per paskutinius 8 turus I. Kokoškovo auklėtiniai pralaimėjo 7 kartus.

Nepaisant įsimintino triumfo su Slovėnijos rinktine Senojo žemyno čempionate ir per karjerą anapus Atlanto surinktų gausybės garbingų įrašų dosjė, dabar serbas atrodo atsidūręs akligatvyje.

„Nėra ką sakyti po tokio pasirodymo. Jei ir nematėte rungtynių, rezultatas pasako viską ir pasako teisingai, nėra čia ko bepridurti“, – komentuoti vakaro Kaune nenorėjo „Fenerbahče“ strategas, kuriam ketvirtadienį sukako 49-eri.

Gimtadienis nenusisekė nuo pat pradžių. Svečiai beveik pusę pirmo kėlinio nesugebėjo pelnyti taškų, kol buvusios komandos gynybą per jėgą galiausiai pralaužė Edgaras Ulanovas.

Bet nei lietuvis, nei kas nors kitas Stambulo klubo gretose nekėlė rimtesnės grėsmės pakiliai nusiteikusiam „Žalgiriui“.

Mėgino Nando De Colo, bet ir 33-ejų prancūzo desperatiški išpuoliai bylojo apie dar nenusipurtytas traumos pasekmes arba artėjantį karjeros saulėlydį.

„Neturiu atsakymo, kodėl nebe pirmą kartą pradedame rungtynes apatiškai, be energijos, nereaguojame į įvykius. Žaidėme ne blogai, o apgailėtinai“, – į vatą nevyniojo I. Kokoškovas.

Už kovingumą ir „DNR užkoduotą norą laimėti“ jis pagyrė E. Ulanovą, už protą ir darbštumą – buvusį kolegą Jutos „Jazz“ klube Martiną Schillerį.

Tačiau paklaustas apie savo paties perėjimą nuo NBA prie Eurolygos krepšinio, I. Kokoškovas kėlė antakius.

„Jūs tikrai mylite krepšinį, jei mano komandai pralaimėjus beveik 40 taškų skirtumu dar norite manęs kažko klausti“, – sakė „Fenerbahče“ treneris, patikinęs, jog nėra užsispyręs ir bando prisitaikyti prie kitokių žaidimo tendencijų Europoje.

Turkams ketvirtadienį nepadėjo traumuoti Janas Vesely ir Alexas Perezas.

Tarpusavio dvikovose Eurolygoje „Fenerbahče“ laimėjo 16 sykių, „Žalgiris“ nuskynė 11 pergalių.

Koronaviruso apkarpytame praėjusiame sezone komandos spėjo susitikti tik Stambule, tuomet kauniečiai nugalėjo 79:76.

„Žalgiris“ kitą trečiadienį priims Miuncheno „Bayern“, „Fenerbahče“ namuose žais su Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)