Kurčio treniruojamas Eurolygos autsaideris Maskvos srities „Chimki“ (2/12) klubas 74:87 nusileido turnyro lyderei „Barcelonai“ ir patyrė jau šeštą nesėkmę iš eilės.

Po sėkmingos savo 32-ąjį gimtadienį šventusio Aleksejaus Švedo atkarpos svečiai ketvirtame kėlinyje priartėjo iki 64:72 ir dar turėjo kamuolį savo rankose, bet tada beveik keturias minutes nebesugebėjo užpulti, o Nikola Mirotičius ir Cory Higginsas inicijavo katalonų spurtą 9:0, po kurio susitikimo nugalėtojas klausimų nebekėlė – 81:64.

Svečiams koją kišo gausūs, bet netaiklūs tritaškiai: jie pataikė tik 11 iš 35-ių bandymų (31 proc.), kai „Barca“ iš toli atakavo daugiau nei dvigubai taikliau – 10 iš 15-os šūvių (67 proc.).

Apie ne visada tinkamą savo auklėtinių metimų pasirinkimą po rungtynių kalbėjo ir R. Kurtinaitis.

„Aš noriu pasveikinti Šarūną ir jo komandą su pergale bei geromis rungtynėmis. Jos buvo sunkios, kaip ir tikėjomės. „Barcelona“ šiuo metu žaidžia labai gerai. Jiems dabar įtemptas tvarkaraštis, todėl mes bandėme žaisti greitai, bet patys nesame tinkamos formos, todėl mūsų pataikymo procentas žaidžiant aukštu tempu nėra toks, prie kokio mes esame įpratę.

Mes neišlaikėme balanso tarp dvitaškių (33) ir tritaškių (35), kai „Barcelona“ metė 34 baudas. Čia turime pasitempti ir aikštėje priimti teisingesnius sprendimus, ypač puolant. Turime būti agresyvesni ir provokuoti daugiau varžovų pražangų, dalintis kamuoliu ir tik tada mesti tritaškius“, – pabrėžė specialistas.

Jis itin pagarbiai atsiliepė apie savo kraštietį Š. Jasikevičių ir jo atliekamą nuostabų darbą Barselonoje.

„Kaip jau minėjau prieš rungtynes, Šaras atlieka nuostabų darbą. Turėdamas puikius žaidėjus jis sugeba priversti juos žaisti dėl komandos bei laikytis disciplinos tiek gynyboje, tiek ir puolime. O mes šiuo klausimu turime problemų, nes kai kurie mūsų žaidėjai kartais persistengia ir bando išspręsti viską pavieniui.

Štai ką aš šiandien pasakiau saviškiams apie discipliną: jeigu Kyle'as Kuričius žaistų taip kaip jūs, jis išmestų 20 tritaškių per vakarą, nes yra geriausias snaiperis Eurolygoje. Jis nėra metikas, jis – snaiperis, bet jis laukia savo progų, nes supranta, kad disciplina yra svarbu. Jis kantriai laukia gerų galimybių ir atėjus joms sumeta du tritaškius.

Šarūnas taip pat sugeba atskirti varžovų lyderius nuo kitų žaidėjų. Tą patį jis darydavo ir Kauno „Žalgiryje“. Tai – Željko Obradovičiaus stilius. Mes žaidžiame kiek kitaip. Suteikiu saviškiams daugiau laisvės, bet norint laimėti turime būti geros formos“, – akcentavo R. Kurtinaitis.

Nors „Chimki“ žvaigždė Aleksejus Švedas surinko sau įprastą taškų kraitį – 22, pataikymu jis neblizgėjo (3/6 dvitaškiai, 5/12 tritaškiai, 1/3 bauda).


Savo ruožtu abu „Barcos“ vedliai atakavo praktiškai neužsikirsdami: N. Mirotičius sukaupė 24 (7/8 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 4/4 baudos), o C. Higginsas – 20 taškų (3/5 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 8/8 baudos).

Vis dėlto Š. Jasikevičius net ir po įtikanamos pergalės rado, kam pareišti priekaištų.

„Pirmais sezono mėnesiais mūsų atsarginiai žaidė tikrai įspūdingai, bet pastaruoju metu vis daugiau minučių tenka starto penketui. Mums reikia šiek tiek didesnio atsarginių suolelio indėlio, nes žaisti kas antrą dieną yra sudėtinga“, – tikino Šaras.

Jis sulaukė klausimo ir apie aikštėje nepasirodžiusį Thomasą Heurtelį, kuris, anot gandų, greitu metu gali palikti komandą.

„Pralaimėjimų neišvengiame tada, kai nesiginame. Tokia yra mintis. O paskutinėmis minutėmis nebenorėjau jo leisti į aikštę, nes jos nebebuvo svarbios, o jis atšalęs“, – neišsiplėtė kaunietis.

„Chimki“ dabar laukia dar dvi išvykos: po viešnagės Katalonijoje jie keliaus į Vilerbaną ir Valensiją.

Tuo metu „Barcelona“ penktadienį namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)