„Žalgiris“ ketvirtadienį pratęs Eurolygos „dvigubą“ savaitę namuose priimdamas sunkiai sezoną pradėjusį Turkijos superklubą.

Didžiąją dalį Željko Obradovičiaus anksčiau pamėgtų žvaigždžių praėjusią vasarą į kitas ekipas išleidusi „Fenerbahče“ atsinaujino iki pamatų.

Bet kol kas šių permainų architekto I. Kokoškovo brėžiniai tvirtu mūru nevirto. Tik 5 iš 14 Eurolygos mačų iki šiol laimėjusi Stambulo komanda tenkinasi 14-a pozicija – penkiais laipteliais žemesne nei „Žalgirio“ (7/7).

Trečiadienį kalbėdamas apie būsimus varžovus, M. Schilleris, kaip jau įprasta, išskyrė varžovų ūgį, kuriuo „Fenerbahče“ gretose ypač pasižymi perimetro grandies žaidėjai, tokie kaip Dyshawnas Pierre'as ir Edgaras Ulanovas.

Todėl atsakingos užduotys laukia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje pastaruoju metu dažnai žaidžiančio Nigelio Hayeso.

„Šioje lygoje beveik kiekviena komanda trečioje pozicijoje gali pasiūlyti ūgio ir jėgos. Tai reikia kažkuo atsverti, ir Nigelis įrodinėja, kad sugeba tai padaryti. Neturėdami Patricio Garino ir Steve'o Vasturia, privalome „nuleisti“ kitus žaidėjus į jų pozicijas. Dėl to Nigelis daugiau žaidžia lengvuoju, o Augustine'as Rubitas – sunkiuoju krašto puolėju. Turime išnaudoti visą esamą sudėtį“, – kalbėjo M. Schilleris.

Be E. Ulanovo Turkijos klubui atstovauja dar du buvę žalgiriečiai: Leo Westermannas ir Alexas Perezas. Ir nors pirmasis I. Kokoškovo pasitikėjimo neužsitarnauja, o antrasis iki šiol buvo traumuotas, M. Schilleris pabrėžia, jog turint vos vieną dieną pasiruošti naujoms rungtynėms būtina gerai pažinoti priešą.

„Mums svarbiausia per 24 valandas perprasti varžovų žaidėjų stipriąsias ir silpnąsias puses, kad galėtume laimėti daugiau individualių dvikovų vienas prieš vieną. Šįkart neturime trijų dienų pasiruošti, nebegalime išanalizuoti visos varžovų taktikos, todėl būtina kuo geriau pažinoti žaidėjus“, – aiškino 38-erių austras.

Jis pats „Fenerbahče“ gretose geriausiai pažįsta svarbiausią asmenį.

2017-2018 metų sezone, kuomet M. Schilleris pradėjo treniruoti dukterinės NBA G lygos Solt Leik Sičio „Stars“ ekipą, motininiame Jutos „Jazz“ klube I. Kokoškovas talkino jo strategui Quinui Snyderiui.

Paklaustas, ar 48-erių serbo debiutą Eurolygoje pagrįstai galima gretinti su jo paties situacija, „Žalgirio“ vairininkas traukė pečiais.

„Labai gerai pažįstu ir gerbiu Igorį. Mūsų situacijos tikrai šiek tiek panašios, nors pasižiūrėję iš arčiau rasite ir skirtumų. Jo patirties bagažas – visiškai kitoks. Igoris jau buvo NBA klubo vyriausiasis treneris, laimėjo Europos čempionatą su Slovėnijos rinktine, ilgus metus treniravo Gruzijos nacionalinę komandą“, – kolegos ir varžovo nuopelnus pripažįsta M. Schilleris.

Nors naujosios savo pažįstamo iš NBA laikų ekipos žaidimą specialistas teigė sekantis ne daugiau nei kitų Eurolygos konkurentų, neabejoja, kad kol kas jis nesiklijuoja dėl objektyvių priežasčių.

„Tai yra labai nauja komanda, jiems reikia laiko norint sulipti į krūvą. Manau, tik laiko klausimas, kada jie pakils į prideramą vietą, nes talento turi labai daug. Ir turi labai gerą trenerį“, – „Fenerio“ ateitį prognozavo M. Schilleris.

Primename, kad akistata tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ ketvirtadienį prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)