Nors barseloniečiai ir chimkiečiai rikiuojasi kardinaliai priešingose turnyro lentelės galuose („Barca“ žengia koja kojan su lyderiu Maskvos CSKA, o „Chimki“ yra pačiame dugne), tiek Šarūnas Jasikevičius, tiek Rimas Kurtinaitis teigia besitikį sunkios kovos.

„Jie turi vieną galingiausių sudėčių Europoje ir nesuprantu, kai jie yra paskutiniai. Jų komandai sezono pradžioje labai nepasisekė su virusu, kas inicijavo neigiamą dinamiką. „Chimki“ turi keturis-penkis NBA krepšininkus ir vieną žaidėją, kuris gali laimėti rungtynes vienas pats. Tai – aukščiausio lygio varžovai“, – teigia Šaras.

Dabartinis katalonų tvarkaraštis – įtemptas kaip NBA: „Barcelona“ per 22 dienas turi sužaisti net 10 mačų.

„Dar vienos sudėtingos rungtynės prieš oponentus, kurie turi didžiulį potencialą puolime. Jų gretose tikrai netrūksta taškus renkančių žaidėjų. Paskutinė turnyro lentelės vieta neparodo tikrojo jų pajėgumo. Bus sunku, nes jie atvyksta į „Palau“ visko pakeisti“, – atsargiai kalba ir kapitonas Pierre'as Oriola.

Maskvos srities klubas, kuris šiuo metu išgyvena penkių pralaimėjimų iš eilės seriją, jau ėmėsi tam tikrų permainų: šią savaitę prie trenerių štabo prisijungė serbas Aleksandras Trifunovičius, kuris dirbs asistentu.

„Barca“, ko gero, turi geriausią komandą Europoje ir vieną geriausių trenerių, kuris jiems suteikia disciplinos ir pakelia žaidėjų individualų meistriškumą į kitą lygį, kas ir atsispindi rezultatuose. Katalonai yra rimti pretendentai į Eurolygos titulą, tačiau mes neturime, ką prarasti, ir esame pasiruošę kautis. Pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys“, – tikina Kurtis.

Beje, pagrindinis jo ginklas – Aleksejus Švedas – trečiadienį švenčia savo 32-ąjį gimtadienį.

Pernai Š. Jasikevičiaus tada dar treniruotas „Žalgiris“ A. Švedo nesulaikė: rusas į kauniečių krepšį sumetė 25 ir 24 taškus.

„Chimki“ dabar laukia trys išvykos iš eilės: po viešnagės Katalonijoje jie keliaus į Vilerbaną ir Valensiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)