„Pavaryk, Janki!“, „Atgal atgal, sugrįžk!“, „Gerai gerai, ramiai!“, „Atsitveriam atsitveriam!“, „Atsikovojam kamuolį!“. Tokie ir panašūs šūksniai skambėjo nuo pirmos iki paskutinės mačo minutės: nors žaidžiama be sirgalių, namų pranašumą „Žalgiris“ susikūrė pats – šeimininkai itin aktyviai vienas kitą palaikė tiek aikštelėje, tiek nuo atsarginių suolelio.

Tokia energija „Žalgiris“ šį sezoną namuose dar netryško. Anksčiau savo šūksniais išsiskyrė Marius Grigonis ir Paulius Jankūnas, o šįkart garsiai šaukė visa komanda: atsarginių suolas nuolat plojo po sėkmingų epizodų, garsiai priminė bendraklubiams atakos laiką ir galimas atlikti pražangas, o varžovams atsistojus mesti baudų metimų šie net buvo gąsdinami sušunkant „boo“.

Geriausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidęs P. Jankūnas pripažino, kad nuolatinis kalbėjimas buvo viena pagrindinių „Žalgirio“ sėkmės priežasčių. Susikalbėjimas itin svarbus buvo ginantis.

„Gynyba yra apie šimtaprocentinį darbą bei šimtaprocentinį supratimą, kur kas turi stovėti ir kur kas turi susikeisti. Paskutines kelias savaites tikrai daug kalbamės gynyboje, tas kalbėjimas, ką ir treneris akcentuoja, labai daug viską palengvina.

Tu gali būti geriausias gynėjas, penki geriausi gynėjai komandoje, bet, jeigu nėra kalbamasi, bus daug klaidų. O jeigu tu kalbiesi, iš anksto anksto duodi informaciją, tavo komandos draugas pasiruošia kažkokiam veiksmui ir viskas tampa daug lengviau“, – sakė 7 taškus antradienį pelnęs kapitonas.

Susikalbėjimas itin padėjo ir kitam rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidusiam „Žalgirio“ senbuviui. Penkis tritaškius pataikęs ir 15 taškų surinkęs Artūras Milaknis iš komandos nuolat sulaukė tiek palaikymo, tiek paskatinimo šūksnių.

„Milai, judam judam, greičiau!“, – šaukė vėl komandą aktyviai palaikęs direktorius Paulius Motiejūnas, o didelę dalį nuopelnų už A. Milaknio tritaškius ne veltui prisiėmė ir P. Jankūnas, kuris ne tik statė jam tvirtas užvaras, bet ir laiku garsiai sušukdavo „Milai, atsidenk!“. Netrukus po to „Baskonia“ krepšį skrosdavo taiklus tritaškis.

„Ačiū Pauliui. Jis, kaip senosios mokyklos šalininkas, stato geras užtvaras, neturiu problemų. Kai jis pastato užtvarą, iškart žinau, kad bus metimas. Ir atkovoja kamuolį, numeta. Pauliumi pasitikiu 100 procentų“, – spaudos konferencijoje sakė A. Milaknis.

„Žalgiris“ neatsipalaidavo bei nenustojo kalbėtis ir tuomet, kai pergalė jau buvo užsitikrinta. Paskutinėmis minutėmis šeimininkai du Karolio Lukošiūno tritaškius palydėjo tokiu džiaugsmu, tarsi jie rungtynėse būtų lemiami, o palaikymo šūksnių nepritrūko ir vos antrą kartą ant parketo Eurolygoje išbėgusiam Marekui Blaževičiui.

Kauno komanda akistatoje su Vitorijos ekipa vėl atrodė kaip vienas kumštis, kurio prisibijo visa Europa. Varžovai nuolat įvardina, jog didžiausia „Žalgirio“ stiprybė yra komandiškumas, o būtent komandiškumu „Baskonia“ ir buvo sutriuškinta.

Baskai supyko taip, kad net atsisakė dalinti iš anksto sutartus interviu. „Žaidėjai duoti interviu nenusiteikę. Pasikalbėsime Vitorijoje“ – Delfi žurnalistui ištarė Vitorijos ekipos darbuotojas.

Po rungtynių kalbėjo tik „Baskonia“ treneris Duško Ivanovičius, apgailestavęs dėl to, kad jo treniruojama komanda nekovojo. „Žalgirio“ nusiteikimas kovoti buvo visiškai kitoks, o P. Jankūnas pripažino, kad į užpakalius spyrė šešių pralaimėjimų serija.

„Reikia pagirti klubą, kuris sureagavo ir ėmėsi tam tikrų priemonių, kurios tikrai davė rezultatą. Be abejo, mes ir patys suprantame, kad niekas nenori penkių-šešių pralaimėjimų serijų. Į priekį pastūmėjo įdėtas darbas ir nenoras pralaimėti – niekas nenori po rungtynių jaustis blogai.

Kai esi dugne, supranti, kad reikia ir gintis, ir kalbėtis, ir perdavimą atiduoti. Ir komandinis žaidimas turi būti – mes nesame kažkokia individualistų komanda, kuri laimės rungtynes vieno ar kito žaidėjo pastangomis. Turime žaisti komandinį žaidimą“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Nors klubą į pergalių kelią sugrąžinęs M. Schilleris teigė, jog magiško recepto nėra, panašu, kad magija tapo būtent komandos vienybė. „Žalgiris“ antradienį priminė didelę šeimą. Tokią, kokią Kaune praėjusiais sezonais augino Šarūnas Jasikevičius.

„Dirbame taip pat, esame taip pat susikaupę ir atliekame tą patį darbą. Negaliu pasakyti jums magiškos istorijos. Noriu pasakyti, jog komanda yra vieninga ir sunkiai dirbame kiekvieną dieną“, – sakė M. Schilleris.

Kitas iššūkis „Žalgirio“ laukia jau ketvirtadienį, kai namuose teks priimti Stambulo „Fenerbahče“ su buvusiu Kauno komandos šeimos nariu Edgaru Ulanovu.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)