Gruodis Eurolygoje – vienas įtempčiausių mėnesių, o baskams krūvio dar pridėjo dėl COVID-19 atvejų varžovų gretose anksčiau neįvykusios rungtynės.

Galbūt tai – viena priežasčių, kodėl solidžia gynyba iki šiol pasižymėję svečiai iš Ispanijos antradienį beviltiškai nespėjo paskui Kauno „Žalgirio“ snaiperius? Lietuvos čempionai pataikė 18 tritaškių ir laimėjo 92:73.

D. Ivanovičiaus auklėtiniai rungtynėse, kurios specialistui buvo jubiliejinės 200-osios Eurolygoje stovint prie „Baskonia“ vairo, į savo krepšį praleido daugiausiai taškų šiame sezone.

„Žaidėme neagresyviai, lėtai. „Žalgiriui“ šiandien buvo labai lengva, ypač taip gerai pataikant. Bet mes patys dėl to kalti, nesugebėjome gintis, kaip reikia.

Ar priežastis gali būti nuovargis? Aš nežinau tokio žodžio. Būni pavargęs tik tada, jei pats manaisi toks esantis. Viskas – tavo galvoje. Mes šiandien nebuvome nusiteikę žaisti taip, kaip įprastai žaidžiame. Mes nekovojome“, – dėstė D. Ivanovičius.

Paguodos jam nesuteikė ir į tėvynę trumpam grįžusių „Baskonia“ legionierių iš Lietuvos žaidimas.

Rokas Giedraitis tenkinosi 7 taškais (3/9 metimų „iš žaidimo“), o Tadas Sedekerskis taškų nepelnė, ginantis taip pat nesužibėjo.

Paklaustas apie lietuvius, D. Ivanovičius abu pagyrė už darbą treniruotėse ir pastebėjo spartų T. Sedekerskio progresą. Tačiau nepraleido pro pirštus ir pastaruoju metu smukusio R. Giedraičio rezultatyvumo – dviženklio taškų skaičiaus snaiperiui nepavyko surinkti ketvirtame mače iš eilės.

„Rokas labai gerai pradėjo sezoną, bet dabar yra nedidelėje krizėje. Nepaisant to, po kurio laiko jis vėl žais taip, kaip sezono pradžioje. Man jis patinka“, – sakė D. Ivanovičius.

Beje, iš pradžių žadėję leisti žurnalistams pakalbinti ir žaidėjus, po rungtynių svečių atstovai apsigalvojo.

„Kalbėsime Vitorijoje“, – mestelėjo vienas klubo darbuotojų.

Turnyro lentelėje kauniečiai (7/7) aplenkė „Baskonia“ (6/7), pakildami į devintą vietą, o baskus palikdami 11-oje pozicijoje.

„Žalgiriui“ antradienį nepadėjo traumuoti Steve'as Vasturia ir buvęs „Baskonia“ legionierius iš Argentinos Patricio Garino, svečiai turėjo visą savo pajėgiausią sudėtį.

Tarpusavio susitikimuose Eurolygoje „Baskonia“ išlieka pranašesnė santykiu 16:13.

„Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs ketvirtadienį akistata su į Kauną pirmą kartą grįžtančiu Edgaru Ulanovu ir Stambulo „Fenerbahče“, baskai keliaus į svečius pas Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)