„Žalgirio“ arenos šeimininkams antradienį lankas buvo platus kaip Nemunas. 18 (iš 26, 69 proc.) tritaškių pataikę kauniečiai pasiekė šio sezono rekordą visoje Eurolygoje, vos vieno taiklaus metimo pritrūko iki klubo visų laikų rekordo.

Atakuodami iš toli pasižymėjo net aštuoni Lietuvos čempionų žaidėjai, įskaitant epizodiškai žaidžiantį Karolį Lukošiūną ir kapitoną Paulių Jankūną, įmetusį pirmą tritaškį šiame Eurolygos sezone po 10 netikslių mėginimų.

Pagrindinis komandos snaiperis Artūras Milaknis į baskų krepšį paleido 5 tolimus šūvius, priartėdamas prie asmeninio rekordo Eurolygoje (6).

Bet dėl tokios tritaškių krušos nereikėtų nuvertinti M. Schillerio auklėtinių pastangų gynyboje ir grumiantis „po lenta“ (33:23). Viskas kartu virto pergale solidžiausiu 19 taškų skirtumu šiame Eurolygos sezone.

Kuri leido Kauno klubui išvengti dar vieno – tik jau nemalonaus – rekordo pakartojimo, nutraukusi penkių namuose paeiliui patirtų nesėkmių seriją. Praėjusiame Eurolygos sezone tuomet dar Šarūno Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai savoje aikštėje buvo pralaimėję šešis kartus iš eilės.

„Prieš rungtynes norėjau, kad leistume varžovams puolime atkovoti ne daugiau 10 kamuolių, ir tai pavyko padaryti. Čia – vienas labai labai svarbus skaičius, dėl kurio laimėjome. Vienodai svarbu, kad šįkart po pertraukos išėjome į aikštę tinkamai nusiteikę, gerai gynėmės toje esminėje rungtynių fazėje“, – analizavo M. Schilleris.

Austras labai pagarbiai atsiliepė apie rezultatyviausiai jo ekipos gretose žaidusį A. Milaknį (15 taškų).

„Jei jis kartais nemeta būdamas laisvas, tai mums problema. Artūras yra tarp trijų geriausių tritaškininkų Eurolygos istorijoje. Niekada nejausiu nerimo jam atakuojant, tereikia tik sukurti gerą progą. Aišku, po šių rungtynių man kažkiek palengvėjo. Turbūt visa Lietuva sekundei nusišypsojo, kuomet Artūras „atsidarė“. Jis yra vienas geriausių metikų šiame žemyne, reikia tik pataikyti pirmą metimą“, – gyrė auklėtinį 38-erių specialistas.

Komplimentai – o kartu ir priekaištai – taip pat keliavo kito komandos senbuvio P. Jankūno, žaidusio ilgiausiai šiame sezone (22 min.), adresu.

„Jo įtaka buvo labai didelė ir pasireiškė įvairiai: susikaupimu, lyderyste, komunikavimu aikštėje, protingomis pražangomis, gerais veiksmais puolime. Jis žaidė gerai, todėl žaidė ilgai. Nors turėjo kovoti su labai pavojingu Achille Polonara.

Pauliaus tritaškis? Kai jis meta, jaučiuosi labai ramiai. Atvirkščiai, pykstu, jei nemeta būdamas laisvas. Treniruotėse mes kas trečią dieną dirbame ties jo metimais iš toli. Man visai nenuostabu, kad Paulius šiandien pataikė, mane nustebino faktas, kad prieš tai jis prametė dešimt tritaškių. Todėl, kad treniruotėse labai dažnai matau, kaip jis puikiai pataiko“, – dėstė M. Schilleris.

Jis taip pat paragino ir kitą „Žalgirio“ aukštaūgį Augustine'ą Rubitą imti pavyzdį iš kapitono – „minkštu“ riešu pasižymintis amerikietis šiame sezone dar nepataikė nė vieno tritaškio, bet ir metė vos 4 kartus.

„A. Rubitas nėra prastas tritaškininkas, tik jis labiau mėgsta atakuoti iš vidutinio nuotolio. Jei Augustine'as būtų penkeriais metais jaunesnis, vietoje to versčiau jį truputį atsitraukti ir mesti tritaškius, nes taip gali surinkti daugiau taškų. Man patiktų, jei jis dažniau mestų iš toli“, – pažymėjo komandos vairininkas.

Apibendrindamas antrą pergalę iš eilės pasiekusios ekipos situaciją, jis pabrėžė, jog iš esmės „Žalgiris“ pastarosiomis savaitėmis niekuo nepasikeitė, tik sulaukia daugiau sėkmės.

„Ta pati komanda, tas pats susikaupimas. Nėra jokios magiškos istorijos, tiesiog būna bangavimų. Tik rungtynės Tel Avive mums buvo iš tiesų labai sunkios, gerai iškaršė kailį. O visose kitose turėjome šansų laimėti, pavyzdžiui, prie Madrido „Real“ ilgai pirmavome. Kaip ten bebūtų, visi šioje komandoje laikosi vieningai: ar laimime, ar ne“, – patikino M. Schilleris.

„Žalgiriui“ antradienį nepadėjo traumuoti Steve'as Vasturia ir buvęs „Baskonia“ legionierius iš Argentinos Patricio Garino, svečiai turėjo visą savo pajėgiausią sudėtį. Vitorijos ekipos lietuvis Rokas Giedraitis pelnė 7 taškus, Tadas Sedekerskis nepasižymėjo.

Tarpusavio susitikimuose Eurolygoje „Baskonia“ išlieka pranašesnė santykiu 16:13.

„Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs ketvirtadienį akistata su į Kauną pirmą kartą grįžtančiu Edgaru Ulanovu ir Stambulo „Fenerbahče“, baskai keliaus į svečius pas Miuncheno „Bayern“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)