„Žalgiriui“ iniciatyvą perimti ir į priekį išsiveržti padėjo 8 iš eilės lyderio Mariaus Grigonio taškai. Išnaudodami pavojingiausią savo ginklą – taiklius tolimus tritaškius metimus – Lietuvos čempionai prieš įpusėjus dvikovai sugebėjo padidinti skirtumą iki 11 taškų – 44:33.

Po didžiosios pertraukos gerą kibirkštį įskėlė du iš eilės tritaškius pataikęs A. Milaknis, o svečius klysti privertę žalgiriečiai po trijų kėlinių jau pirmavo 21 taško skirtumu – 68:47.

Paskutiniame ketvirtyje skirtumas išaugo iki 27 taškų (74:47), M. Schillerio auklėtiniai jau neabejojo savo pergale.

„Žalgiris“ pataikė 18 iš 26 tritaškių (69 proc.) ir pagerino šio Eurolygos sezono pataikytų tritaškių rekordą (17). Taip pat M. Schillerio auklėtiniai šį sezoną iškovojo pergalę didžiausiu skirtumu.

Iki antradienio „Žalgiris“ didžiausią pergalę buvo iškovojęs 4-ame ture, kai 89:73 namie įveikė Stambulo „Anadolu Efes“.

Puikias rungtynes sužaidė A. Milaknis. Žalgiriečių snaiperis per 17 min. pelnė 15 taškų - pataikė 5 iš 7 tritaškių.

Nelabai kaip sekėsi Vitorijos ekipos lietuviai. Rokas Giedraitis per 21 min. pelnė 7 taškus (2/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai), atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė 2 kamuolius, kartą suklydo ir surinko 2 naudingumo balus. Tado Sedekerskio sąskaitoje - nė taško per 21 min.

Žalgiris“: Artūras Milaknis 15 (5/7 tritaškiai), Lukas Lekavičius 13, Joffrey Lauvergne'as 12, Marius Grigonis ir Nigelas Hayesas po 11, Paulius Jankūnas 7 (6 atk.k., 15 naud.b.), Augustine'as Rubitas, Rokas Jokubaitis, Karolis Lukošiūnas – po 6, Thomas Walkupas 3, martinas Gebenas 2, Marekas Blaževičius 0.

Baskonia“: Youssopha Fallas 14, Alecas Petersas 12, Zoranas Dragičius ir Luca Vildoza po 10, Achille Polonara 9, Rokas Giedraitis 7.

Eurolygos rungtynių "Žalgiris" - "Baskonia" statistika

Martino Schillerio auklėtiniai nutraukė ir nemalonią seriją – iki antradienio namie buvo pralaimėta 5 paskutinius kartus. Apskritai šiame Eurolygos sezone Lietuvos čempionams namuose pergalingai užbaigti pavyko tik pačią pirmą dvikovą – dar spalio viduryje vykusią akistatą su Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos čempionų buvo jubiliejinės „Baskonia“ komandą treniruojančiam juodkalniečiui Duško Ivanovičiui. 63-ejų krepšinio specialistui tai buvo 200-osios rungtynės prie Vitorijos ekipos vairo Eurolygos turnyre. Pagal šią statistiką treneris jau dabar yra klubo rekordininkas.

Šią savaitę „Žalgiris“ turės dar vieną progą apginti namų sienas – ketvirtadienį susigrums su Stambulo „Fenerbahče“, kuriai atstovauja buvęs žalgirietis Edgaras Ulanovas. „Baskonia“ šią savaitę dar išvykoje žais su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)