63-ejų krepšinio specialistui iš Juodkalnijos tai bus 200 rungtynės prie „Baskonia“ ekipos vairo Eurolygos turnyre. Pagal šią statistiką treneris jau dabar yra klubo rekordininkas.

Dabar D. Ivanovičius prie „Baskonia“ ekipos vairo stovi nuo 2019-ųjų gruodžio, bet apskritai tai jau yra trečiasis jo vadovavimo Vitorijos komandai etapas.

Pirmą sykį D. Ivanovičius „Baskonia“ treniravo dar 2000-2005 m., vėliau baskų krašto komandos strategu jis buvo 2008-2012 m.

Tris kartus juodkalniečio treniruojama baskų ekipa laimėjo Ispanijos čempionatą (2002, 2010, 2020 m.).

Iki šios dienos mačo „Baskonia“ ekipai Eurolygoje jis vadovavo 199 kartus ir laimėjo 114 iš šių susitikimų (57,2 proc.).

"Žalgiris" prieš "Baskonia"

Šį sezoną „Baskonia“ gretose žaidžia du lietuviai – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis. Vieno iš ekipos lyderių, snaiperio R. Giedraičio rezultatyvumas pastaruoju metu gerokai sumažėjo. Jis per paskutines trejas rungtynes Eurolygoje pelno po 5,7 taško, o jo bendras vidurkis krito iki 11,8 taško per susitikimą.

Krašto puolėjas T. Sedekerskis paskutiniu metu pasirodo ekipos starto penkete, jis Eurolygoje per rungtynes pelno po 1,8 taško, atkovoja po 3,4 kamuolio ir atlieka daug nematomo juodo darbo.

Praėjusią savaitę „Baskonia“ Eurolygoje patyrė pralaimėjimą – namie 63:67 nusileido Tel Avivo „Maccabi” krepšininkams.

Šį sezoną, be abejo, Kauno ir Vitorijos komandos tarpusavyje susitiks pirmą kartą. Apskritai moderniojoje Eurolygoje ekipos viena su kita yra žaidusios 22 kartus, žalgiriečiai laimėjo 9 susitikimus.

Rungtynės Kaune šį vakarą prasidės 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)