Lietuvos čempionai savoje aikštėje pralaimėjo jau penkerias rungtynes iš eilės. Apskritai šiame Eurolygos sezone Martino Schillerio auklėtiniams namuose pergalingai užbaigti pavyko tik patį pirmą mačą – dar spalio viduryje vykusią akistatą su Stambulo „Anadolu Efes“.

Šią savaitę „Žalgiris“ turės dvi progas apginti namų sienas – antradienį Kaune svečiuosis Vitorijos „Baskonia“, ketvirtadienį – Stambulo „Fenerbahče“.

Pirmoji atsiveš lietuvius Roką Giedraitį ir Tadą Sedekerskį, antroji – buvusį žalgirietį Edgarą Ulanovą.

M. Schillerio žodžiais, praėjusį penktadienį Atėnuose nuskinta pergalė prieš „Panathinaikos“ 81:69 nieko pernelyg nepakeitė.

„Kovojome lygiai taip pat kaip ankstesnėse rungtynėse, lygiai taip pat buvome susikaupę. Buvo tik laiko klausimas, kada nutrauksime pralaimėjimų seriją, tad komandos psichologinė būsena nepasikeitė. Nors, žinoma, pergalės visų veidus papuošia šypsenomis, ir tai yra labai gerai“, – kalbėjo austras.

Artimiausią varžovą jis išskiria dėl komandos apimčių – „Baskonia“ visoje Eurolygoje pasižymi didžiausiu ūgio vidurkiu (202,2 cm). Palyginimui, „Žalgirio“ vidurkis siekia 199,3 cm.

„Atvyksta gerai besiginanti komanda, pasižyminti ūgiu. Savo varžovus jie dažnai priverčia klysti, jaukia jų žaidimą. Todėl labai svarbu branginti kamuolį. Ir kontroliuoti kovą „po lenta“ savoje aikštės pusėje – dėl atšokusių kamuolių puolime „Baskonia“ kovoja dar geriau nei „Panathinaikos“, – teigė M. Schilleris.

Svečiai pirmadienį jau atvyko į darganotą Kauną ir oro uoste atrodė gerokai sušalę.


Bet Ispanijos ekipos atstovams neramiau dėl būsimų varžovų praėjusią savaitę pademonstruoto žaidimo.

„Į šias rungtynes žiūrime labai rimtai. Apie „Žalgirio“ formą daug pasako paskutinės rungtynės Atėnuose. Jie laimėjo arenoje, kurioje svečiams tai padaryti paprastai būna labai sudėtinga. Apskritai Eurolygoje laimėti išvykoje – ypatingai komplikuota užduotis. Privalome būti labai susikaupę, sužaisti nepriekaištingai. Bandysime žaisti greitai, dalintis kamuoliu – tai turėtų padėti“, – svarstė puolėjas iš Italijos Achille Polonara.

Ruošdamiesi antradienio dvikovai žalgiriečiai neleidžia sau pamiršti, kad dar kartą išbėgti į aikštę reikės jau po dviejų dienų.

„Labai svarbu sureguliuoti krūvius treniruotėse ir žaidėjų rotaciją rungtynėse. Kaip tai padaryti tinkamai, atsakyti nėra paprasta, kuomet trūksta Patricio Garino ir Steve'o Vasturios. Bet yra, kaip yra, tokioje situacijoje dar svarbiau teisingai paskirstyti jėgas pratybose“, – pažymėjo M. Schilleris.

Paaiškėjus, jog kelį susižeidusio S. Vasturios teks laukti kelis mėnesius, praėjusią savaitę į komandos treniruotes „Žalgiris“ išsikvietė du panašiose pozicijose Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančius rezervinės komandos krepšininkus: Paulių Murauską ir Mantą Rubštavičių.

M. Schilleris aiškino, jog jaunimą pasitelkti norėta ir anksčiau, bet sutrukdė COVID-19 židinys dublerių gretose.

„Mes nuolat galvojame apie jaunimo komandą, o dabar jų reikia dar labiau dėl Steve'o netekties. Deja, nepavyko suteikti progos jaunimui priešsezoninėse treniruotėse, vėliau rungtynės sekė rungtynes, dublerių gretose kilo koronaviruso protrūkis, todėl ribojome kontaktus.

Man visai nebūtų šokas, jei kažkuriuo sezono metu ta integracija neapsiribotų vien treniruotėmis. Aš – ne prieš. Atvirkščiai, man patiktų įtraukti į mūsų žaidimą talentų, dėl kurių šis klubas plačiai žinomas. Bet kol kas svarbiau Lietuvos krepšinio lygoje suteikti progų Marekui Blaževičiui ir Karoliui Lukošiūnui“, – samprotavo 38-erių specialistas.

Primename, kad rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Baskonia“ antradienį prasidės 20 val.

Kauniečiai Eurolygoje užima 11-ą vietą (6/7), baskai žengia laipteliu aukščiau (6/6).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)