„Esame labai patenkinti pergale, kurią pasiekėme kentėdami ir kovodami iki paskutinės minutės. Čia žaisti niekuomet nėra lengva“, – „Mundo Deportivo“ cituoja Š. Jasikevičių. Lietuvis pabrėžė, kad šios pergalės reikėjo Ispanijoje, po kelių pralaimėjimų, o žaidėjai dar nebuvo visiškai atsigavę po dvikovos su Milano „Armani“ ekipa Eurolygoje.

Šaro treniruojama „Barcelona“ (11-3) sekmadienio vakarą svečiavosi Galisijos regione, kur dviejų lietuvių atstovaujama Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (5-8) ekipa priėmė katalonus nesvetingai.

Trečiajame kėlinyje atitrūkusi, bet ketvirtajame dviženklį pranašumą iššvaisčiusi „Barca“ atkaklų trilerį laimėjo 78:75 (20:22, 17:17, 24:12, 17:24).

„Šįkart buvo labai įdomios rungtynės, nes varžovai išties mums gyvenimą gerokai apsunkino. Norėčiau išnaudoti galimybę ir pasveikinti Galisijos komandos strategą Moncho Fernandezą, kuriuo žaviuosi ir iš kurio daug metų mokiausi žiūrėdamas televizorių“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė 25 taškus pelnęs Nickas Calathesas. „Tai buvo sunki pergalė prieš gerai treniruojamą komandą. Mums padėjo geras žaidimas lemiamu momentu“, – teigė įžaidėjas.

Po 10 pridėjo Cory Higginsas ir Thomasas Heurtelis. Dėl pastarojo sekmadienį žiniasklaidoje buvo pasirodę gandų, kad jis išvyksta iš Barselonos, tačiau klubas kalbas apie galimą sutarties nutraukimą paneigė.

Anot „Barcelonos“, nei žaidėjo agentas, nei kitas klubas dėl galimo Th. Heurtelio išvykimo iš Katalonijos nesikreipė. Prancūzas turi sutartį su „Barca“ iki kitų metų birželio 30 dienos su galimybe pratęsti dar sezonui.

Kaip rašo portalas sport.es, krepšinio apžvalgininko Chema de Lucas žiniomis Th. Heurtelį norėtų įsigyti Eurolygoje stringantis Stambulo „Fenerbahče“ klubas. Vis dėlto leidinys pabrėžia, kad jei Š. Jasikevičiaus žaidimo schemose prancūzui vietos neatsiras, gali būti ir kitokių naujienų.

„Barcelona“ ketina žengti į žaidėjų rinką dėl kito krepšininko – aukštaūgio Victoro Clavero, kuris po operacijos negalės žaisti 8-10 savaičių.

Katalonai šią savaitę žais dvejas Eurolygos rungtynes namie – gruodžio 16 ir 18 dienoms atitinkamai su Maskvos srities „Chimki“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)