Nesėkmingos serijos vilniečiams nutraukti nepavyko ir šeštadienį. Donaldo Kairio auklėtiniai svečiuose 59:78 neprilygo tiesioginiam konkurentui Panevėžio „Lietkabelui“ (7/2).

Tai – jau antras susitikimas iš eilės, kuriame rytiečiai nesukrapštė nė 60 taškų. Praėjusį savaitgalį į Kauno „Žalgirio“ krepšį jie įrideno tik 45 taškus.

„Ryto“ krepšininkai Panevėžyje klaikiai atakavo tiek iš trijų taškų zonos – 3 taiklūs metimai iš 20 (15 proc.), tiek nuo baudų metimų linijos – 6 metimai iš 12 (50 proc.).

Ir nors svečiai sužaidus pusantro kėlinio dar buvo priekyje (28:21), rungtynių viduryje pralaimėjo atkarpą net 4:32 ir atsiliko 21 taško skirtumu (32:53) bei po šio smūgio taip ir nebeatsigavo.

„Puolimas prastas dėl to, kad buvome lėti. Atrodė, kad mums trūksta kvapo, ir aš tai suprantu. Pataikymas irgi buvo labai prastas. Nesukritus geriems metimams ir skirtumas yra didesnis, nei turėtų būti.

Nuovargis vienareikšmiškai yra viena to priežasčių. Mums nelengva išspręsti aukštaūgių rotaciją. Lygiai tas pats yra ir su gynėjais: akivaizdžiai matome, kad dalis jų dar nėra pasiruošę žaisti. O likusieji tikrai stengėsi. Bet mums reikia geresnio žaidimo iš visų žaidėjų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Kairys.

Jis pakomentavo ir tai, kaip vertina jaunojo Augusto Marčiulionio žaidimą bei jam tenkantį nemažą minučių kiekį.

„Po Demetriuso Jacksono išvykimo ieškome to žmogaus, kuris galėtų patraukti komandą. Daug minučių dabar gauna A. Marčiulionis. Jam tai nėra lengva užduotis – vis dėlto pirmi metai LKL. Jam 18-a ir jis žaidžia tikrai neblogai, bet būna ir klaidelių, kurios mums kainuoja ir kurias turime išgyvendinti“, – teigė strategas.

„Ryto“ gretose debiutavo naujokas Ryanas Boatrightas. Amerikietis per 8 minutes pasižymėjo 4 taškais.

Primename, kad sostinės klube ilgalaikes traumas yra patyrę Arnas Butkevičius ir Rokas Gustys. Tiesa, situacija po truputį stabilizuojasi: į rikiuotę grįžo Maurice'as Ndouras ir Andrew Goudelockas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)