„Žalgirio“ kapitonas su 354 rungtynėmis savo sąskaitoje aplenkė Madrido „Real“ ekipoje nuo 2004-ųjų žaidžiantį Felipe Reyesą, kuris 13-ojo turo Eurolygos rungtynėms su Sankt Peterburgo „Zenit“ registruotas nebuvo.

Beje, Paulius Atėnuose žaidė labai naudingai: per 12 minučių pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškiai), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

Vos įžengęs į rūbinę ir supratęs, kas jo joje laukia, kapitonas pabandė sprukti, tačiau jį tarpduryje sulaikė klubo direktorius Paulius Motiejūnuas, o netrukus vandens purslais pasveikino kiti žalgiriečiai, kurie linkėjo P. Jankūnui dar ilgai tęsti savo karjerą.

Nors išmaudytas aukštaūgis padėkojo komandos draugams, bet nepamiršo jiems ir įkąsti. „Čia – kažkoks labai brangus vaikų darželis“, – mestelėjo repliką jis.

Vėliau duodamas interviu P. Jankūnas prasitarė, kad vis dar nesinori sustoti.

„Kaip skamba žodis „rekordininkas“? Gerai skamba. Ypač po pergalės yra labai smagu. Didelis darbas atliktas, bet žiūrime į priekį vis dar, nors jau ir daug metų žaista. Mėgaujuosi krepšiniu ir esu patenkintas, kad dar galiu žaisti“, – sakė jis.

„Buvo sveikinimų. Visas šlapias buvau, išmaudytas, tradiciškai. Komanda nepamiršta tokių dalykų. Dar, matyt, ir viešbuty teks kokią vieną-kitą sąskaitą apmokėti, bet ką padarysi. Tam juk ir žaidžiame“, – šypsojosi Paulius.

36-erių metų P. Jankūnas „Žalgiryje“ su vieno sezono pertrauka rungtyniauja nuo 2003-ųjų, kuomet laikinosios sostinės ekipos gretose paskutinį profesionalo karjeros sezoną žaidė Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Simboliška, kad Eurolygoje 19-metis P.Jankūnas debiutavo rungtynėse tą patį varžovą – Atėnų „Panathinaikos“ klubą.

2003-ųjų lapkričio 6 dieną Kauno sporto halėje vykusioje dvikovoje aukštaūgis į graikų krepšį per 28 minutes įmetė 12 taškų (6/7 dvit.), atkovojo 6 bei prarado 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 19 naudingumo balų.

2020-ųjų gruodžio 11 dieną Atėnuose P.Jankūnas pelnė 4 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų. Abejose rungtynėse pergales šventė „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)