Žalgiriečiai įspūdingai pataikė iš toli: tinklelį skrodė net 13 iš 20 žaliai-baltų tritaškių (65 proc., t. y. maždaug du iš trijų), kai PAO juos dažniausiai svaidė pro šalį (8 iš 28 bandymų, 29 proc.).

Vis dėlto po ne tiek turnyrine prasme, kiek psichologiškai labai reikalingos pergalės „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris pirmiausiai akcentavo gerą savo auklėtinių gynybą.

„Esame laimingi dėl pergalės ir dėl to, kaip ją pasiekėme – neleidome varžovams surinkti nė 70 taškų. Mums buvo labai svarbu atsilaikyti trečiame kėlinyje, kai „Panathinaikos“ spurtavo 17:7, tačiau mums tai pavyko ir ketvirtį baigėme lygiosiomis 17:17. Tai buvo labai svarbus momentas“, – teigė strategas.

Fantastišką saviškių pataikymą iš trijų taškų zonos M. Schilleris aiškino paprastai.

„Mes stengiamės susikurti laisvus metimus, o kai jie dar ir įkrenta, krepšinyje tai visada padeda“, – konstatavo specialistas.

Jis išskyrė puikias rungtynes sužaidusį ir net 24 taškus sumetusį Marių Grigonį (6/8 tritaškiai), taip pat agresijos pridėjusį Luką Lekavičių ir svarų indėlį įnešusį Nigelį Hayesą, kuriam teko pasidarbuoti ir trečioje pozicijoje.

Visgi plačiausiai M. Schilleris pasisakė apie tris kėlinius į minusą žaidusį, bet ketvirtame kėlinyje pratrūkusį ir jame pusę komandos taškų (10 iš 21) surinkusį Roką Jokubaitį.

„Mano pasitikėjimas juo – labai didelis. Pernai Eurolygoje jis aikštėje praleisdavo po 6 minutes, o šiemet – po 22. Ir taip yra ne veltui. Aš tikiu jo sugebėjimu agresyviai veržtis po krepšiu ir turimu greičiu. Jis žaidžia su jaunatvišku maksimalizmu, kuris jam neleidžia pasimesti lemiamomis akimirkomis. Tuo pačiu tai kainuoja ir klaidas, kurios nėra gerai, todėl jam dar reikia tobulėti. Bet jo mentalitetas labai padeda jam, nes tikrai ne kiekvienas žaidėjas gali prarasti 5 kamuolius ir vis tiek išlaikyti šaltą galvą ant pečių“, – pastebėjo treneris.

Gera nuotaika tryško ir vieną geriausių karjeros pasirodymų Eurolygoje surengęs M. Grigonis, kuriam iki asmeninio rekordo pritrūko tik vieno taško.

„Smagu, kad laimėjome ir kad baigėsi ta pralaimėjimų serija. O smagiausia, kad prasileidome tik 69 taškus ir kad per Jankio rekordo vakarą nepralošėme“, – šmaikštavo taikliarankis.

Savo žaidimo Marius, kaip įprasta, nebuvo linkęs sureikšminti.

„Šiandien krito tie metimai. Džiugu. Galėtų dažniau įkristi“, – linkėjo sau jis.

Primename, kad kita savaitė Eurolygoje – dviguba: antradienį „Žalgiris“ kausis su Vitorijos „Baskonia“, o ketvirtadienį – su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)