38-erių gynėjas tapo rezultatyviausiu visų laikų Eurolygos krepšininku (4323 taškai). Jis aplenkė iki šiol pirmavusį buvusį Ispanijos rinktinės ir „Barcelona“ snaiperį Juaną Carlosą Navarro (4321 taškas).

Tiesa, graikui tam prireikė 366-erių rungtynių, kai ispanas savo taškų kraitį surinko per 335 mačus.

„Aš asmeniškai ir visas klubas nepaprastai juo didžiuojamės. Tai – didelis pasiekimas“, – sakė „Olympiakos“ treneris Georgos Bartzokas.

„Noriu pasveikinti savo komandos draugą, labai juo didžiuojuosi, visa komanda didžiuojasi“, – antrino įžaidėjas Kostas Sloukas.

Trečias sąraše – V. Spanoulio tautietis Nikos Galis (4045 taškai). Daugiau nė vienam žaidėjui dar nepavyko pasiekti 4 tūkst. taškų žymos, o iš karjeras tebetęsiančių krepšininkui arčiausiai jos yra šeštą vietą užimantis dar vienas graikas ir V. Spanoulio komandos draugas Georgios Printezis (3319 tšk.).

Būtent šis 35-erių puolėjas buvo rezultatyviausias ketvirtadienio rungtynėse Serbijoje, pelnęs 16 taškų. Jo dvitaškis likus žaisti 2 sek. iki finalinės sirenos ir išplėšė pergalę svečiams.

Savo ruožtu, V. Spanoulis jau anksčiau buvo aplenkęs J. C. Navarro modernios Eurolygos rezultatyviausiųjų sąraše, kuris skaičiuojamas nuo 2000-ųjų.

Triskart Eurolygą laimėjęs veteranas joje žaidžia jau 15 sezonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)