Po ilgos pertraukos dėl pandemijos į „Southside Flyers“ komandą savo gimtinėje grįžusi 29 metų australė šaltai reaguoja į kritiką, kuri vis dar vejasi ją dėl neva pernelyg laisvamaniško požiūrio į nuogo kūno demonstravimą.

Praėjusiais metais ji sulaukė nemažai priekaištų socialiniuose tinkluose, kad apsinuoginusi fotografavosi ESPN sporto leidiniui. Šiais metais krepšininkė kritikams smogė stipriau – be drabužių pasirodė „Playboy“ leidinio puslapiuose tuo tarsi erzindama visus, kuri nori įstatyti ją į visuotinai priimtų normų rėmus.

„Daugybę metų praleidau nekęsdama savęs ir siekdama tapti tuo, kuo nesu, – kalbėjo L. Cambage. – Tikiuosi, kad mano patirtis padės žmonėms, kurių pagrindinė problema – priimti save. Patvirtinu jums – jūs esate gražūs tokie, kokie esate“.

L. Cambage pabrėžė, kad turi būti daugiau tolerancijos ir teisės būti tuo kuo esi, nesulaukiant už tai kritikos ir įžeidinėjimų.

29 metų sportininkei su tatuiruotėmis ir betarpišku požiūriu į savo kūną yra nesuprantama, kodėl ji negali atrodyti viliojančiai vien dėl to, kad yra profesionali atletė.

„Pozavimas „Playboy“ leidiniui yra mano seksualumo šventė ir deklaracija. Taip, esu 203 cm ūgio sportininkė ir man patinka seksas. Nes aš irgi esu žmogus. Mes esame tai, ką mes darome“, – kalbėjo ji.

Australei atrodo, kad tik sėdėti, tylėti, treniruotis ir žaisti yra per mažai: „Visą savo gyvenimą sakiau sau, kad turiu visą dėmesį skirti sportui, tačiau aš esu žmogus ir kovoju dėl dalykų, kurie yra daugiau nei sportas“.

L. Cambage sportiniai laimėjimai abejonių nekelia – vidurio puolėja 2018 metais WNBA rungtynėse prieš Niujorko „Liberty“ pelnė 53 taškus ir pagerino lygos rekordą.

2012 metais Londono olimpiadoje ji su Australijos moterų rinktine laimėjo bronzos medalius, o dar kartą „iššauti“ ji rengiasi 2021 metų Tokijo olimpiadoje. Beje, ji yra pirmoji krepšininkė, įdėjusi į krepšį iš viršaus olimpinėse žaidynėse.

Skirtingai nuo kitų sporto kolegų, krepšininkė nevengia diskutuoti aktualiomis gyvenimo ir politikos temomis – apie akciją „Black Lives Matter“, JAV prezidento Joe Bideno išrinkimą ir netgi norą susilaukti vaikų.

„Turiu daug lesbiečių draugių, kurios dėl sporto karjeros nukėlė galimybę susilaukti vaikų, o vėliau turėjo problemų, nes negalėjo pastoti. Apie tai reikia kalbėti, man tai nėra tabu tema“, – sakė L. Cambage, pati dažnai piktokai primenanti, kad nėra lesbietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)