Svarbiausias čempionato tikslas – Lietuvoje sukurti profesionalių komandų bazę, suteikti joms galimybę kovoti tarptautinėje arenoje ir, pasiekus didelį konkurencingų ekipų skaičių, šioje srityje tapti lyderiaujančia šalimi pasaulyje.

Čempionatą, kurį organizuos 3x3 krepšinio asociacija, sudarys 10 atrankinių etapų ir finalinis etapas: pirmasis etapas planuojamas balandžio 17-18 d., likę devyni atrankos etapai – kitais pavasario ir birželio savaitgaliais, o finalinis – birželio 26-27 d.

„Šią idėją turėjome dar pradėję veiklą, bet reikėjo susigaudyti pasaulyje ir pamatyti, koks yra lygis, – kalbėjo vienas 3x3 krepšinio asociacijos įkūrėjų Rolandas Skaisgirys. – Panašių lygų yra ir kitose šalyse, bet jos nėra labai stiprios. Svarbu ir tai, kad mūsų čempionatas ateityje nebus uždaras, 3x3 krepšinio koncepcijoje labai svarbus yra atvirumas.“

Aukščiausias čempionato lygmuo – PRO grupė. Kiekviename PRO grupės pirmenybių etape dalyvaus po 12 ekipų – 10 prieš sezoną patvirtintų profesionalių 3x3 krepšinio komandų bei 1-2 vietas atrankiniame Elito grupės etape užėmusios komandos.

PRO ir Elito grupėse žaidėjams nebus taikomi meistriškumo apribojimai, o tai reiškia, jog šiose grupėse galės rungtis ir LKL, NKL ar RKL krepšininkai.

PRO grupės prizinis fondas – 30 tūkst. eurų. Nugalėtojai gaus bilietus ir į FIBA 3x3 Pasaulio turo etapą, ir į „Hoptrans 3x3“ turnyrą. Pastarajame tikėtina išvysti ir 2-3 vietas užėmusias komandas.
„PRO grupės komandos turės užtikrinti biudžetą, infrastruktūrą ir daug kitų dalykų, kurie yra privalomi profesionalioms komandoms. Jau žinome praktiškai visas dalyvausiančias ekipas. Tarp jų yra ir miestų, kurie nėra Lietuvos krepšinio žemėlapyje, bet yra ir LKL bei NKL miestų.

Kokius žaidėjus žiūrovai galės išvysti trijulių kovose ir ar čempionatas nesujauks įprasto krepšinio sezono?

„Komandose bus nemažai žinomų veidų, bet didžiąją dalį krepšininkų sudarys NKL žaidėjai. Esmė yra ta, kad pandemija sukėlė neaiškią padėtį su įvairiais čempionatais, bet mes visiškai nenorime griauti ar sumaišyti kortų kitoms lygoms, o kaip tik siekiame duoti tiems žaidėjams ilgalaikį sezono pratęsimą ir sporto, ir uždarbio prasme. NKL sezonas baigiasi anksti, o tada žaidėjams iki rugsėjo belieka mušti dinderį, tai nėra teisinga“, – teigė R. Skaisgirys.

Kiekvieną etapą planuojama vykdyti vis kitame mieste, o kartu su komandomis į šiuos miestus atvyks ir profesionali 3x3 krepšinio infrastruktūra – aukščiausio lygio turnyruose naudojamos mobilios aikštelės ir krepšiai. Anot R. Skaisgirio, būtent infrastruktūra šiuo metu yra didžiausias galvos skausmas čempionato organizatoriams.

„Užtikrinti stogus visuose 10 miestų yra neįmanomos investicijos. Ką darysime su nesutaikomu Lietuvos oru, kol kas nenuspręsta, bet variantų yra. Visgi ateityje infrastruktūra turės gerėti“, – pažymėjo R. Skaisgirys.

Čempionate vietos atsiras ne tik profesionalių lygų žaidėjams, o ir mėgėjams, vaikams, veteranams bei moterims, taip bus skatinamas šių visuomenės grupių fizinis aktyvumas, o aukšto lygio sportinė infrastruktūra taps dar prieinamesnė bendruomenėms, kurias pasieks naujojo čempionato kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)