Tokia priverstinė pertrauka įsibėgėjusį pasvaliečių traukinį sustabdė labai nelaiku. Pastaruoju metu „Pieno žvaigždės“ demonstravo pavydėtiną sportinę formą – laimėjo penkis iš šešių „Betsafe-LKL“ mačų bei Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) antrajame etape be didesnio vargo peržengė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ barjerą.

Turnyro lentelėje Pasvalio komanda (6/5) kol kas žygiuoja ketvirta ir pirmauja lenktynėse dėl išsvajotos vietos ketvertuke, nors iki finišo tiesiosios dar laukia ilgas kelias.

LKL.lt kalbintas Gediminas Petrauskas neslepia – žvalgytis į komandų rikiuotę dar anksti, o net ir pajutus gerėjančią sportinę formą, privalu ruoštis tik artimiausiam mačui.

„Mūsų darbas yra dirbti vienoms rungtynėms, – pažymėjo pasvaliečių treneris. – Ypač šį sezoną, nes tu planuoji žaisti su vienu varžovu, o likus dienai iki rungtynių sužinai, kad bus kitas. Didelio planavimo į priekį būti negali, bet su fizinio parengimo treneriu ir asistentu bandome padaryti, kad žaidėjai kuo ilgiau išlaikytų fizinę formą ir antroje sezono pusėje ji gerėtų. Aišku, įdomu, kaip viską pakeis saviizoliacija.“

– Gruodžio 8 dieną sužinojome apie koronaviruso atvejus jūsų komandoje, kaip tokiais laikais atrodo diena, kai sužinote apie tai? Kiek tenka persidėlioti artimiausius planus?

– Didelių simptomų neturėjome. Kėdainiuose vienas jų žaidėjas susirgo, todėl ir mums reikėjo tikrintis. Tikrai nėra malonu, dabar svarbiausia, kad nebūtų didelių komplikacijų ir kad galėtume greičiau grįžti prie darbų.

Dabar turime saviizoliuotis, nes yra teigiamų atvejų, reikia, kad praeitų laikas. Treniruotės bus vykdomos tik internetu, per programėles. Diena iš dienos stebime žaidėjus, kontaktuojame su jais dėl sveikatos būklės.

– Kokį įspūdį kol kas palieka šis neįprastas sezonas?

– Nėra smagu, kad nėra žiūrovų, bet džiaugiamės tuo, kad galime dirbti savo darbą. Žmonės žiūri rungtynes per internetą, televiziją. Tai geriau nei nežaisti išvis. Tas momentas, kai kovo 13 dieną buvo nutrauktas čempionatas, buvo žymiai sunkesnis nei tai, kad reikia žaisti be žiūrovų.

– Kiek patenkintas esate pastaruoju metu komandos demonstruotu žaidimu?

– Kai kurios komandos pradėjo geriau žaisti anksti, jau atėjo su gera forma. Mes vėliau pradėjome sportuoti, todėl ir formą įgauname šiek tiek vėliau. Nelabai to sureikšminu. Kai pradėjome sezoną, per pirmas ketverias rungtynes žaidėme ir prieš „Žalgirį“, ir prieš „Rytą“, patyrėme ir pralaimėjimą „Nevėžiui-Opitbet“, bet realių nuopolių neturėjome net ir pirmame rate.

– Krepšinio pasaulio žmonės klijuoja jūsų komandai geriausios visų laikų „Pieno žvaigždžių“ sudėties etiketę. Kaip patys reaguojate į tokias mintis?

– Tai yra tuščios kalbos. Nesvarbu, kokią sudėtį ar žaidėjų ūgį turi. Pagal biudžetą tai tikrai nėra stipriausia mūsų komanda. Pataikėme su žaidėjais kainos ir kokybės santykiu, išlaikėme, ką norėjome išlaikyti. Viską vainikuoti turės rezultatas – jei jo nebus, tai tos kalbos niekam nebus įdomios ar reikalingos.

– Turbūt fenomenalu, kad Branko Mirkovičius būdamas tokių metų yra didžiulis galvos skausmas lygos komandoms. Nebaisu, kad jo jėgos sezonui persiritus į antrąją pusę gali išsekti?

– Bijoti nebijome, dirbame ir žinome tą amžių, bet tai yra tik pasas. Jo kūno būklė, sveikata ir prisižiūrėjimas nėra 38-erių sportininko. Faktas, kad ta rizika yra ir mes ją prisiėmėme ir padarysime viską, kad jo forma labai nesvyruotų.

– Komandai pavyko prisivilioti Edgarą Želionį, o jis jau spėjo tapti ir „Betsafe-LKL“ savaitės MVP. Kiek tokio lygio žaidėjų demonstruojamas atsidavimas ir darbo etika įkvepia visą komandą?

– Geras pavyzdys yra užkrečiamas. Nenoriu nuvertinti ir tų žaidėjų, kurie išvyko – Zigmaro Raimo ar Edgaro Lasenbergo – tai nebuvo piktybiniai žmonės, kurie nedirbo ar kėlė rūpesčius, visai ne. Džiaugiuosi, kad tiek išvykę, tiek atvykę žaidėjai yra tikri profesionalai. Jokių problemų dėl nenoro ar dar kažkokių priežasčių per treniruotes neatsimenu. Edgaras yra pozityvus ir daug kalbantis žmogus – ir ant suolo, ir aikštėje, o tai tikrai mums padeda. Džiaugiamės, kad turime jį tiek žaidimo prasme, tiek asmenybės, kad jis taip greitai ir sklandžiai įsiliejo į kolektyvą.

– Patikėjote po traumos atsigavusiu Tomu Lekūnu, kuris vasarą neturėjo daug pasiūlymų. Kiek teko sverti tą riziką?

– Mes turėjome pakankamai daug informacijos, nes mūsų fizinio rengimo treneris dirbo su juo Šiauliuose vasarą. Žinojome jo fizinę būklę, sveikatą – rizikos nebuvo. Jį jau buvome turėję Pasvalyje, todėl ir jam lengviau ateiti pas tą patį trenerį, jis žino pliusus ir minusus. Tai buvo abiem pusėms naudinga situacija ir iš jos bandome išpešti savo – mes norime pergalių, o Tomas nori užsidirbti geresnį kontraktą, dėl to ir dirbame.

– Citadele KMT turnyre ketvirtfinalyje kovosite su „Žalgiriu“. Kokia buvo jūsų pačių reakcija į ištrauktus burtus?

– Jei atvirai, jokių nuostatų neturėjau, faktas, kad turbūt visi nori išvengti „Žalgirio“, bet vėlgi – yra, kaip yra. Žiūri su ramia galva, tai situacija, kur nelabai gali kažką pakeisti. Tai yra kamuoliukai, burtų traukimas. Patekęs į „Betsafe-LKL“ į geriausiųjų ketvertą, gausi sąlyginai silpnesnį varžovą – tai jau priklauso nuo tavęs. Kai esi antrajame komandų pulke, natūralu, kad gausi kažką iš stiprių komandų.

– Kaip tokioje kovoje ieškoti už ko kabintis ir kur galima rasti tu kabliukų kauniečių žaidime? Galbūt žaidimas be žiūrovų kažkiek padeda tokiais atvejais?

– „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje, juos galima mėginti gaudyti grįžus iš sunkių rungtynių ar dėl motyvacijos stokos. Kol kas nesiruošiame „Žalgiriui“ ir neanalizuojame, turėjome žaisti su jais gruodžio 12 dieną „Betsafe-LKL“, būtume ruošęsi toms rungtynėms, o kol kas yra daug neaiškumų dėl saviizoliacijos. Atėjus laikui, bandysime ir ieškosime būdų, neiškelsime baltos vėliavos ar nebandysime pakovoti. Taip nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)