Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atnaujintame reitinge liko 8-oje vietoje (633,4 taško).

Rusija yra vienintelė naujokė patekusi į dešimtuką (9-ą vieta) ir susikeitė su Čekija, kuri nukrito į 11-ą vietą po FIBA ​​„EuroBasket 2022“ atrankinių rungtynių pralaimėjimų žemesnio rango komandoms, Danijai ir Belgijai.

Tuo tarpu Rusija įsirašė vieną pergalę prieš Estiją rezultatu 84:56 ir vieną pralaimėjimą prieš Italiją rezultatu 70:66. Lapkričio mėnesį sužaidusi tik vieną mačą, Italija liko 12 vietoje, nepaisant to, kad jų taškų skaičius išaugo iki 582,5.

Europos čempionė Slovėnija, kuri įsirašė dvi pergales F grupėje prieš Ukrainą ir Austriją šoktelėjo į 16 vietą.

Po pergalės prieš aukštesnę vietą užimančią Ispaniją (2 vieta) ir Lenkiją (13 vieta) Izraelis ne tik užsitikrino vietą Europos čempionate, bet ir pakilo iš 41 vietos į 39-ą poziciją.

Dėl FIBA ​​varžybų sustabdymo buvo koreguotas reitingų algoritmas pratęsus ankstesnių rezultatų galiojimo laiką aštuoniais mėnesiais, siekiant užtikrinti, kad dviejų olimpinių žaidynių rezultatai visada būtų įtraukti į skaičiavimus.

Nacionalinės komandos grįš į kovą kitų metų vasarį, kad sužaistų paskutinį iš trijų FIBA ​​žemyno taurės atrankinių varžybų langų.


Tuo metu Lietuvos moterų rinktinė (234 taškai), vargstanti atrankoje į Europos čempionatą, prarado dar vieną poziciją.

Atnaujintame FIBA reitinge lietuvės praleido į priekį Slovėnijos atstoves ir sliuogtelėjo žemyn iki 32 laiptelio.

Reitinge madas diktuoja JAV (833 tšk.), Australijos (715 tšk.), Ispanijos (692 tšk.), Kanados (649 tšk.) ir Prancūziijos (640 tšk.) komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)