Dvikovoje su Vilniaus „Ryto“ komanda žalgirietis po susidūrimo su Martynu Echodu dar pirmojo kėlinio viduryje pasiprašė keitimo ir į aikštę nebegrįžo.

Tiesa, Lietuvos čempionai „Žalgirio“ arenoje ir be S.Vasturios sostinės komandą įveikė rekordiniu skirtumu – 92:45.

Atlikus tyrimus tapo aišku, kad gynėjui dalinai įplyšo šoninis kelio sąnario raištis, o traumos rimtumas paaiškės tik kitą savaitę atslūgus tinimui. Iš naujo įvertinus kelio būklę, bus sprendžiama, ar 25-erių žaidėjui prireiks operacijos.

Nepriklausomai nuo to, geriausiu atveju S.Vasturia į aikštę sugrįžti galės tik po maždaug dviejų mėnesių.

„Betsafe–LKL“ čempionate S.Vasturia šiemet vidutiniškai renka po 7,3 taško, atkovoja po 2,8 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Eurolygoje S. Vasturia pelno po 3,5 taško, atkovoja po 1,3 kamuolio, atlieka po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 1,5 efektyvumo balo per susitikimą.

S.Vasturios vietą dalyje Kauno „Žalgirio“ treniruočių užims du jauni krepšininkai iš „Žalgiris-2“ komandos. Prie pagrindinės komandos treniruočių procese prisijungs Paulius Murauskas ir Mantas Rubštavičius.

18-metis gynėjas M. Rubštavičius šiame sezone yra viena svarbiausių „Žalgirio“ dublerių figūrų. Krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 11,6 taško, atkovoja po 3,4 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausiu 2020-ųjų jaunuoju Lietuvos U-16 krepšininku išrinktas 16-metis puolėjas P. Murauskas NKL pirmenybėse fiksuoja panašius skaičius. Jaunasis žalgirietis vidutiniškai pelno po 11,2 taško, atkovoja po 4,5 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Primename, kad dėl traumos ir atliktos operacijos šį sezoną Eurolygoje taip ir nedebiutavo kitas vasarą Kauno klubo įsigytas žaidėjas, lengvasis krašto puolėjas Patricio Garino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)