A. Marčiulionis netikėtai pasirodė startiniame „Ryto“ penkete praėjusiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse su Strasbūro SIG ir prie pergalės išvykoje prisidėjo 4 taškais.

Dar įsimintinesnės jam buvo rungtynės su Utenos „Juventus“ rugsėjį – debiutas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Niekuomet nepamiršiu to, kaip mane pasitiko sirgaliai. Tai buvo kažkas ypatingo“, – sakė A. Marčiulionis, kol kas LKL renkantis 3,5 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Praėjusį mėnesį reikalai pakrypo link dar vieno debiuto – Darius Maskoliūnas pakvietė gynėją į Lietuvos rinktinę Europos čempionato atrankos rungtynėms su Danija ir Belgija. Vis dėlto ant parketo su nacionalinės komandos marškinėliais šįkart jis dar nepasirodė.

Tačiau tik laiko klausimas, kada atakų organizatorius pratęs savo tėvo Šarūno Marčiulionio tradicijas Lietuvos rinktinėje.

Naudingiausias 1995 metų Europos čempionato žaidėjas karjerą baigė penkeriais metais anksčiau nei pasaulį išvydo jo atžala. Tad augdamas Augustas ne iš karto suprato, kuo žymus jo tėtis.

„Suvokiau tai tik būdamas 6-erių ar 7-erių, kai pradėjau domėtis krepšiniu ir jo istorija“, – prisiminė A. Marčiulionis, pirmuosius žingsnius ant parketo padėjęs savo tėvo privačioje krepšinio akademijoje Vilniuje.

Mokydamasis krepšinio paslapčių jis stengėsi lygiuotis į tokias NBA žvaigždes kaip Chrisas Paulas, Stephenas Curry ar Magicas Johnsonas. Tačiau pats mėgstamiausias žaidėjas paauglystėje buvo ne toks garsus.

„Visi mano draugai turėjo po mėgstamiausią krepšininką. Aš norėjau truputį išsiskirti. Tai buvo maždaug prieš penkerius metus – tuo metu man labai patiko Brandono Jenningso žaidimas. Jis atstovavo Detroito „Pistons“ ir buvo vienas iš septynių ar aštuonių geriausių lygos įžaidėjų. Gaila, kad traumos sugriovė jo karjerą“, – pasakojo A. Marčiulionis.

Dažnai krepšinį jis žiūrėdavo kartu su savo tėvu – NBA rungtynes arba paties Augusto žaidimo vaizdo įrašus.

„Tėtis bando duoti man naudingų patarimų, kuriais galėčiau pasinaudoti aikštėje. Juk abu esame gynėjai. Tik tiek, kad jis buvo daugiau taškų rinkėjas ir pasižymėjo fizine jėga, o aš labiau kuriu žaidimą“, – palygino A. Marčiulionis.

Būtent fizinės jėgos pasiskolinti iš tėvo jaunuolis labiausiai ir norėtų.

Praėjusį vasarį jis dalyvavo „Krepšinis be sienų“ stovykloje, vykusioje Čikagoje (JAV) NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu. Ten susitikęs su gabiausiais talentais iš viso pasaulio lietuvis įsitikino turintis sutvirtėti.

Kuomet netrukus krepšinį paralyžiavo koronaviruso pandemija, A. Marčiulionis savo treniruotes perkėlė į gryną orą.

„Daugiausiai sportuodavau miškuose stiprindamas kūną. Pridėjau kelis kilogramus raumenų masės. Džiaugiuosi, kad karantinu pasinaudojau išmintingai“, – sakė krepšininkas.

Jis neslėpė, jog COVID-19 grėsmė buvo viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių vasarą atsisakė planų studijuoti JAV ir žaisti NCAA lygoje.

„Norėjau saugiausio pasirinkimo, todėl nusprendžiau niekur nevažiuoti iš savo gimtojo miesto“, – paaiškino trejiems metams sutartį su „Rytu“ pratęsęs vilnietis.

Primename, kad antradienį jis kartu su sostinės ekipa namuose žais Čempionų lygos rungtynes su Rygos VEF (Latvija). Mačo pradžia – 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)