Pirmadienį kalbėdamas prieš komandos treniruotę D. Kairys teigė ketinantis užregistruoti jau po dienos laukiančioms FIBA Čempionų lygos rungtynėms namuose su Rygos VEF (Latvija) Maurice'ą Ndourą.

Primename, kad Senegalo rinktinės aukštaūgis praėjusį mėnesį užsikrėtė koronavirusu nuvykęs į Afrikos čempionato atrankos varžybas ir dėl to kelias savaites buvo įstrigęs Ruandoje.

Pats krepšininkas socialiniame tinkle pirmadienį viešai skundėsi, jog ilgai nesulaukia savo testų atsakymų ir jaučiasi FIBA paliktas likimo valiai.

„Naujausiomis žiniomis, šiandien jis sės į lėktuvą, ryt jau pasitiksime oro uoste. Registruosime Maurice'ą rungtynėms, bet nesu įsitikinęs, kad jis galės žaisti“, – kalbėjo D. Kairys.

Abejonių taip pat išlieka dėl praėjusią savaitę kojos raumenį pasitempusio Andrew Goudelocko.

„Stebime jį kiekvieną dieną, prieš treniruotę jis atlieka apšilimą, bėga. Žiūrime, kaip reaguoja raumuo“, – sprendimą dėl gynėjo galimybių pasirodyti aikštėje mače su VEF paskutinei dienai atideda „Ryto“ treneris.

Tuo metu Ryanas Boatrightas vis dar neatsikratė koronaviruso ir antradienio susitikimą bus priverstas praleisti, kaip ir traumuoti Arnas Butkevičius bei Rokas Gustys.

D. Kairys Čempionų lygoje žadėjo pasitelkti vieną rezervinės „Perlo Energijos“ žaidėją, tačiau dar neišsirinko, kurį.

„Suprantame rungtynių svarbą, turime sužaisti labai solidžiai. Galbūt pergalė dar nebus žūtbūtinė, bet ateinančios dvi akistatos su VEF gruodį bus labai svarbios“, – apie laukiančią dvikovą atsiliepė vilniečių vairininkas.

Kol kas visos keturios E grupės komandos savo sąskaitose turi po vieną pergalę ir vieną nesėkmę.

Vos septynis pagrindinės sudėties krepšininkus į Kauną atsivežęs „Rytas“ sekmadienį 45:92 nusileido „Žalgiriui“, tuo metu VEF Latvijos-Estijos lygos rungtynėse penktadienį panašiu rezultatu (86:42) sutrypė autsaiderę Rygos „Latvijas Universitate“.

Kadangi antradienio dvikova vyks be žiūrovų, „Rytas“ ją nusprendė priimti mažesnėje „Jeep“ arenoje. Mačo pradžia – 19.30 val.

Gruodžio 23 d. komandos sužais atsakomąsias rungtynes Rygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)