Visiškai išretėjusios Vilniaus „Ryto“ gretos sekmadienį 45:92 neįstengė pasipriešinti Kauno „Žalgiriui“.

Pralaimėtose rungtynėse Donaldas Kairys registravo vos 7 pagrindinės sudėties žaidėjus, 17-metį Roką Jocių ir dvejais metais vyresnį Adą Šimonį. Dėl traumų ir koronaviruso epidemijos mačą buvo priversti praleisti Arnas Butkevičius, Andrew Goudelockas, Maurice'as Ndouras, Ryanas Boatrightas ir Rokas Gustys.

Vargu, ar antradienio FIBA Čempionų lygos mače „Rytas“ galės kuriuo nors iš jų papildyti savo atsarginių suolą – D. Kairiui gali tekti registruoti ir dar daugiau jaunimo.

LKL turnyro lentelėje „Rytas“ (7/4) kol kas lieka antras, tačiau artimiausiu metu gali būti aplenktas mažiau rungtynių sužaidusio Panevėžio „Lietkabelio“ (6/2).

Tuo metu į Lietuvą atvykstantys Rygos VEF krepšininkai jungtinėje Latvijos-Estijos krepšinio lygoje šį sezoną žygiuoja itin užtikrintai – latvio Janio Gailičio treniruojama ekipa laimėjo visas 10 žaistų rungtynių.

Ypač įspūdinga buvo paskutinė VEF pergalė – Rygos krepšininkai penktadienį 86:42 sutriuškino turnyro autsaiderę Rygos „Latvijas Universitate“ komandą.

22 taškus VEF pelnė ir net 31 efektyvumo balą surinko Isaiah Pineiro – 201 cm ūgio puolėjas iš Puerto Riko yra vienas iš svarbiausių Rygos žaidėjų jungtinėje kaimynų lygoje, vidutiniškai pelnantis po 11,8 taško, atkovojantis po 5,7 kamuolio ir renkantis po 15,8 efektyvumo balo.

Rezultatyviausias ekipoje yra vidutiniškai po 15,7 taško renkantis amerikietis gynėjas Kyle'as Allmanas. Latvis snaiperis Aigaras Škele vidutiniškai prideda po 12,6 taško. 27-erių A. Škele – buvusio Latvijos rinktinės gynėjo, sunkiu charakteriu pagarsėjusio Armando Škeles jaunesnysis brolis.

Pažymėtina, kad čempionate kol kas VEF žaidė tik su Latvijos komandomis ir jas vidutiniškai įveikė 22,5 taško persvara.

Du mačus su kitų šalių komandomis šį sezoną VEF žaidė tik Čempionų lygos grupėje, kur, kaip ir „Rytas“, patyrė 1 pergalę ir 1 mačą laimėjo. VEF namie dramatiškai 75:77 nusileido Strasbūro SIG ir išvykoje 84:81 palaužė Atėnų „Peristeri“. „Rytui“ mačai su šiais varžovais susiklostė priešingai – prancūzai buvo įveikti svečiuose, o graikams pralaimėta namuose.

„Rytas“ su VEF pervadintoje Vilniaus „Avia Solution Group“ arenoje antradienį žais 19.30 val. Mačas vyks be žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)