Svečiai neturėjo jokių galimybių pasipriešinti kovinio režimo po praėjusios Eurolygos dvikovos neišjungusiems žalgiriečiams, nepaisant to, rungtynių pradžia neapsiėjo be nemalonių epizodų.

Jau pirmomis minutėmis nesportinėmis pražangomis buvo apdalinti abiejų komandų vidurio puolėjai Martynas Echodas ir Martinas Gebenas.

Dėl kietos kovos „Žalgirio“ vairininkui Martinui Schilleriui vieną po kito teko ant atsarginių suolo sodinti daugiau ar mažiau nukentėjusius savo gynėjus: Roką Jokubaitį, Marių Grigonį ir Steve'ą Vasturia.

Du pirmieji į aikštę vėliau grįžo.

„Buvau po krepšiu, M. Echodas šoko kovoti dėl kamuolio ir alkūne trinktelėjo man per galvą. Iš pradžių pagalvojau, kad bus kažkas rimčiau, bet nieko tokio, tik guzas iškilo. Svaigo galva, gydytojas davė kažko pauostyti, ir po kelių minučių praėjo“, – pasakojo R. Jokubaitis, pažymėjęs, jog po mačo M. Echodas atsiprašė dėl netyčinio veiksmo.

„Pradžia buvo šiek tiek bauginanti, bet atrodo, kad nei Mariui, nei Rokui nenutiko nieko blogo. Dabar neramu tik dėl Steve'o“, – sakė M. Schilleris.

Amerikietis aikštę paliko 5-ą min. po to, kai verždamasis arčiau krepšio susidūrė su varžovu. Ant atsarginių suolo jis nušlubčiojo laikydamasis už kelio.

„Atrodo, kad tai bus kelio trauma. Tiksliau matysime rytoj“, – nerimavo M. Schilleris.

Tuo metu kalbėti apie rungtynes, kurias pavadino „nenormaliomis“, specialistas iš Austrijos nematė prasmės.

„Akivaizdu, kad „Ryto“ netektys turėjo milžinišką įtaką. Daugiau nėra ką ir pasakyti. Man tik patiko mūsų mentalitetas, susikaupimas nuo pat mačo pradžios. Vaikinai gerai komunikavo tarpusavyje ir žaidė energingai“, – komentavo „Žalgirio“ treneris.

R. Jokubaitis buvo pakylėtas kiek labiau.

„Smagus rezultatas. Puikiai matėsi, kad žaidėme prieš nukraujavusią komandą. Bet mūsų darbas eiti į kiekvienas rungtynes susikoncentravus šimtu procentų, tą ir padarėme. Nors buvo nuojauta, kad galime kažkiek atsipalaiduoti ir nudegti, visų rungtynių metu išlaikėme didelę persvarą. Ką tik perskaičiau, kad čia – rekordas. Nėra kuo per daug džiaugtis, bet vis tiek“, – šypsojosi gynėjas.

Tai buvo didžiausia visų laikų „Žalgirio“ pergalė kovose prieš „Rytą“, pralenkusi paskutinėse 2019-ųjų LKL finalo serijos rungtynėse užfiksuotą sutriuškinimą 92:54.

„Rytas“ rungtynėms registravo vos septynis pagrindinės komandos krepšininkus bei 17-metį Roką Jocių ir dvejais metais vyresnį Adą Šimonį. Abu jaunuoliai iš rezervinės „Perlo Energijos“ ekipos sekmadienį debiutavo LKL.

Dėl traumų ir koronaviruso epidemijos mačą buvo priversti praleisti Arnas Butkevičius, Andrew Goudelockas, Maurice'as Ndouras, Ryanas Boatrightas ir Rokas Gustys.

Antradienį vilniečių laukia svarbi dvikova ir tarptautiniame fronte – FIBA Čempionų lygoje jie priims Rygos VEF (Latvija) krepšininkus.

Tuo metu kauniečiai sekmadienį užribyje paliko pagrindinį savo vidurio puolėją Joffrey Lauvergne'ą, ant parketo nepasirodė ir kitas aukštaūgis Augustine'as Rubitas. Pasak M. Schillerio, abu žaidėjus nuspręsta patausoti.

Tai buvo jau 15-a iš eilės žalgiriečių pergalė prieš principinius konkurentus iš sostinės LKL pirmenybėse.

Pirmąsias šio sezono LKL lyderių tarpusavio rungtynes spalio pabaigoje Vilniuje laimėjo „Žalgiris“ rezultatu 84:72.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)