Be pasvaliečių, vietą ten jau anksčiau buvo užsitikrinę šie klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“ ir Prienų „CBet“. Į paskutinįjį ketvirtfinalio kelialapį dar pretenduoja antrame etape susitiksiančios Alytaus „Dzūkijos“ ir „Šiaulių“ ekipos. Šios poros nugalėtojai paaiškės gruodžio 14 dieną.

Tuo metu jau šį sekmadienį (gruodžio 6 d.) vyksiančio mačo tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ ilgosios pertraukos metu bus traukiami Citadele KMT ketvirtfinalio burtai. Visa tai tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Prieš šią ceremoniją visos komandos, atsižvelgiant į praėjusio sezono rezultatus, buvo suskirstytos į du krepšelius, iš kurių bus sudaromos ketvirtfinalio poros.

Pirmasis krepšelis: „Žalgiris“, „Rytas“, „Lietkabelis“, „Neptūnas“.

Antrasis krepšelis: „Juventus“, „CBet“, „Pieno žvaigždės“, „Šiauliai“ arba „Dzūkija“.

„Žalgiris“ su savo priešininku sudarys pirmąją ketvirtfinalio porą, „Rytas“ – antrąją, „Lietkabelis“ – trečiąją, o „Neptūnas“ – ketvirtąją. Pusfinalyje pirmosios poros nugalėtojai susitiks su ketvirtosios poros nugalėtojais, o antrosios poros laimėtojai – su trečiosios.

Ketvirtfinalyje bus žaidžiami du mačai – pirmasis vyks antrojo krepšelio ekipų namų arenose, o atsakomasis – pirmojo krepšelio komandų namuose. Į Citadele KMT finalo ketverto turnyrą pateks ta ekipa, kuri po dvejų rungtynių turės geresnį įmestų-praleistų taškų santykį.

Pernai turnyro ketvirtfinaliai atrodė taip: „Žalgiris“ – „Šiauliai“, „Rytas“ – „Juventus“, „Neptūnas“ – „Dzūkija“, „Lietkabelis“ – „Pieno žvaigždės“. Utenos ir Vilniaus klubams tai buvo jau ketvirtieji metai paeiliui, kuomet abi ekipos susitiko ketvirtfinalio etape, o šios dvikovos krepšinio sirgaliams padovanojo ne vieną įspūdingą akimirką. Galbūt burtai aršius priešininkus suves ir šiemet?

Citadele KMT finalo ketvertas vyks vasario 13-14 dienomis.