Penktadienį kauniečiams nepavyko sukurti sensacijos žaidžiant su Eurolygos lyderiais – Šarūno Jasikevičiaus treniruojamam „Barcelona“ (9/2) žvaigždynui namuose pralaimėta 62:73.

Per 12 turų Martino Schillerio auklėtiniams tai buvo nerezultatyviausios rungtynės, kita vertus, patys žalgiriečiai į savo krepšį praleido mažiausiai taškų per paskutinius pusantro mėnesio.

Iš dalies dėl to, jog kartais kova aikštėje priminė Jeano-Claude'o Van Damme'o suvaidintas grumtynes su pačiu savimi filme „Antrininkas“.

Mat prieš devynis mėnesius Š. Jasikevičius „Žalgirio“ arenoje dar trypčiodavo greta šoninės linijos ties šeimininkų, o ne svečių atsarginių suolu.

„Akivaizdu, kad Šaras mus pažįsta kaip nuluptus. Mes jį taip pat pažįstame. Eurolygoje visi labai gerai pasiruošia žaidimui prieš konkretų priešininką, bet šįsyk tai padaryta ypatingai gerai.

Jie akcentavo gynybą ties perimetru, todėl daugelis mūsų metimų buvo po driblingo, trukdant varžovams. Reikia pagirti „Barcelona“ dėl gynybos plano realizavimo“, – iki 11 proc. nusmukusį ligšiolinių Eurolygos tritaškių pirmūnų taiklumą atakuojant iš toli komentavo Thomasas Walkupas.

Tačiau Kauno ekipa taip pat sugebėjo apkartinti varžovams gyvenimą.

Roko Jokubaičio nuomone, šeimininkai turėjo progą nustebinti favoritus panašiai kaip praėjusiame ture tai padarė Vilerbano ASVEL.

„Barcelona“ tikrai nežaidė savo geriausio krepšinio, padarė daug klaidų. Mūsų gynyba šiandien atrodė tikrai geriau nei prieš tai. Labai gaila, kad nepasinaudojome šansu.

Kaip matėte, puolime strigome, ypač kai jie gindamiesi pradėjo penkiese keistis dengiamaisiais. Reikėjo didesnio judėjimo, bet neprisitaikėme, ir tie metimai paskutinėmis atakos sekundėmis daugeliu atveju į naudą neišėjo“, – graužėsi R. Jokubaitis.

20-metis gynėjas buvo rezultatyviausias šeimininkų gretose (15 taškų), bet kaltino save dėl nepavykusio bandymo efektingai įdėti kamuolį į krepšį lemiamame kėlinyje.

R. Jokubaitis žadėjo „rimtas išvadas“, mat panašiai pervertino jėgas antrą kartą šiame sezone.

Po dvikovos mažeikiškis papasakojo ir apie tai, kokias išvadas jau padarė visa „Žalgirio“ komanda, ieškodama išėjimo iš nesėkmių labirinto.

– Koks jausmas žaisti, kai Šaras yra šalia aikštės, bet rėkia ne ant jūsų? – paklausėme R. Jokubaičio

– Tikrai įdomus. Pirmame kėlinyje prieš išeidamas į aikštę Marekui (Blaževičiui – Delfi) pasakiau, kad keista pirmą kartą žaisti prieš Šarą. Įdomi patirtis, buvo visai smagu iš šono išgirsti, ką jis sako savo žaidėjams, kaip aktyviai dirba už šoninės linijos. Smagu prisiminti tuos laikus.

– Ar žaidimas prieš Š. Jasikevičiaus treniruojamą komandą buvo papildomas stimulas?

– Faktas. Nenorėjau to labai sureikšminti, nes tokie dalykai ne visada į naudą išeina. Nusiteikiau kaip eilinėms rungtynėms, tik su truputį kitokiu prieskoniu.

– 73 praleisti taškai – pagerėjusios gynybos atspindys?

– Negaliu pasakyti, kad gynyba buvo labai superinė, bet pats skaičius – vienas geresnių mums šiame sezone. Ilgai ruošėmės šioms rungtynėms, nuo pat pirmadienio repetavome gynybos prieš „Barcelona“ taisykles, mokėmės jų derinių. Atrodėme tikrai neblogai, gynėmės agresyviai. Bet patys įmetėme tik 62 taškus...

– Jausmas žaidžiant prieš Šarą – keistas, o ar pats Šaras taip pat vadovauja rungtynėms treniruodamas „Barcelona“?

– Mes, kurie buvome komandoje ir praėjusiais sezonais, tuos derinukus gerai prisimename. Net pavadinimai nelabai skiriasi. Kas buvo „Žalgiryje“, tas dabar yra „Barcelona“ komandoje – ta pati Jasikevičiaus sistema. Kaip matome, kol kas ji labai gerai veikia.

– 17 perimtų kamuolių – tų derinių žinojimo rezultatas?

– Negaliu taip sakyti, bet jie aikštėje nesijautė labai laisvai, išprovokavome daug klaidų. Tik nežinau, kiek jų pavertėme kontratakomis, man rodos, kad nelabai tai išnaudojome.

– Vienos tų kontratakų metu antrą kartą šiame sezone nepavyko įkrauti kamuolio į krepšį. Šita nesėkmė, atrodo, buvo tikrai skausminga?

– Nežinau, ką pasakyti. Turbūt visa Lietuva supranta, kaip aš dabar viduje jaučiuosi. Galėjome sumažinti atsilikimą iki taško, o vietoje to pasidarė -6... Ką aš galiu pasakyti, labai neprotingas ėjimas. Dar kartą vienodai nudegiau, reikia daryti rimtas išvadas.

– Ar girdėjote, kaip iš trečio aukšto ragindamas šaukia klubo direktorius Paulius Motiejūnas?

– Taip. Prieš kelias dienas turėjome visos komandos susirinkimą, kuriame pabrėžėme, kad turime būti komandiškesni, vienas kitą palaikyti. Ir tai tikrai jautėsi ant atsarginių suolo. Net iš ložės girdėjosi tas palaikymas. Tai prideda stimulo, neleidžia nuleisti galvų.

– Kalbant apie vienybę, kaip rūbinė reaguoja į šešių pralaimėjimų seriją?

– Nemanau, kad turėdami tokį vyresnių lietuvių branduolį sulūšime. Aišku, šeši pralaimėjimai – ne pats maloniausias dalykas. Bet šį mėnesį laukia begalė rungtynių. Dabar liūdna, bet šeštadienį jau turėsime viską pamiršti, nes reikės ruoštis mačui su Vilniaus „Rytu“, po to žaisime su Kėdainiais, ant nosies – ir dviguba Eurolygos savaitė. Tokį tvarkaraštį turime.

Aišku, Eurolyga vis tiek yra tas turnyras, į kurį koncentruojamės labiausiai. Kai nepavyksta laimėti, rūbinėje būna liūdna. Bet tikrai nepalūžtame.

– Koks tų nesėkmių akivaizdoje yra treneris M. Schilleris, kaip jis bando suvaldyti situaciją?

– Jo metodika dabar šiek tiek kitokia nei anksčiau. Per treniruotes žymiai labiau akcentuojame gynybą. Jaučiasi, kad darome išvadas, treniruotėse dirbame geriau. Kaip matėte, ir rungtynėse gynėmės geriau. Tikėkimės, kad toliau padirbėsime dar geriau.

"Žalgiris" - "Barcelona" rungtynių statistika

„Žalgirio“ gretose trūko vienintelio traumuoto Patricio Garino, svečiams nepadėjo Victoras Claveras.

Penktadienį komandos tarpusavyje susitiko 31-ą kartą istorijoje, ir 26 akistatos baigėsi katalonams palankiu rezultatu.

„Barcelona“ kauniečius įveikė ketvirtą sykį paeiliui. Praėjusiame sezone iš Nemuno salos tuomet dar Svetislavo Pešičiaus treniruota „Barca“ išsivežė pergalę 93:86. Atsakomųjų rungtynių išvykoje praėjusį kovą „Žalgiris“ sužaisti nebespėjo, nes jau sėdint autobuse pakeliui į oro uostą sužinojo apie dėl pandemijos stabdomą Eurolygos sezoną.

Kitą savaitę žalgiriečiai aplankys Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o „Barcelona“ priims Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)