Įspūdingai Eurolygos sezoną pradėjęs „Žalgiris“ šiuo metu yra įkritęs į duobę ir turnyre pralaimėjęs penkerias rungtynes paeiliui.

Savo ruožtu „Barcelona“, kuri prieš keletą savaičių demonstravo visus gąsdinančią formą, vėliau irgi ėmė klupti – Š. Jasikevičiaus auklėtiniai varžovams nusileido per du paskutinius susitikimus. Eurolygoje netikėtai pralaimėta Vilerbano ASVEL, Ispanijos čempionate – Valensijos „Basket“.

Praėjusį savaitgalį „Žalgirio“ krepšininkai nesitreniravo. Anot M. Schillerio, komandai reikėjo pertraukėlės „galvų pailsinimui“.

„Pertrauka buvo reikalinga, kaip ji reikalinga visoms dažnai žaidžiančioms komandoms. Reikalinga tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Vėliau treniruotėse mačiau labai daug energijos“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.

Jis neslepia, kad rungtynės bus ypatingos, tačiau ne dėl to, kad buvęs kauniečių treneris Š. Jasikevičius kaip „Žalgirio“ varžovas į Lietuvą atvyksta pirmą kartą.

„Tai iššūkis, nes jis yra labai geras treneris, puikus oponentas. Bet ne dėl to, kad jis anksčiau treniravo žalgiriečius. Žiūrint iš kitos pusės, juk Eurolygoje visos komandos turi puikius trenerius ir pajėgias sudėtis“, – pažymėjo jis.

"Žalgiris" prieš "Barceloną"

Vertindamas patį „Barcelonos“ žaidimo braižą M. Schilleris kalbėjo: „Mums labai svarbu nepraleisti daug tritaškių metimų. Taip, reikia pagalbų vieni kitiems, tačiau ne tiek, kad į mūsų krepšį imtų skrieti tolimi šūviai.

Svarbiausia bus saugoti kamuolį, nes varžovai yra labai agresyvūs gynyboje. Jie turi ir pajėgius ketvirtus-penktus numerius, tačiau visa sudėtis yra labai talentinga ir viena geriausių Europoje, žiūrint „ant popieriaus“ ir turnyro lentelėje“. O gyvatės galvos, jeigu taip galima pavadinti, yra Nikola Mirotičius ir Nickas Calathesas“.

„Žalgiris“ su „Barcelona“ pradės rungtynes 20 val.

Eurolygos turnyro lentelė nesibaigus 12-ajam turui

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)