Nors dėl viruso pavojaus šiame sezone visi Eurolygos klubai smarkiai apribojo kontaktus su žiniasklaida, „Barcelona“ sutiko padaryti išimtį.

Suprantant, kokį susidomėjimą Lietuvoje kelia pirmasis Š. Jasikevičiaus vizitas su naująja komanda, treneriui leista kelias minutes pabendrauti su jį pasitikusiais žurnalistais.

44-erių kaunietis diplomatiškai vertino naująjį „Žalgirio“ veidą, kuriame vis dar įžvelgia ir nemažai pažįstamų bruožų.

„Dabar „Žalgiris“ turi pralaimėjimų, bet reikia žiūrėti, su kuo žaidė – komandomis, kurios yra pirmajame aštuntuke, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Mes irgi atvykstame ne itin gerų nuotaikų, nes pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės. Atsipalaidavome po gero mėnesio, pasijutome labai geri. Tokioje situacijoje būni greitai nuleidžiamas ant žemės“.

Praėjusią savaitę „Barcelona“ Vilerbane nusileido vienam Eurolygos autsaiderių ASVEL, o antradienį 90:100 Ispanijos pirmenybėse turėjo pripažinti „Valencia“ pranašumą.

„Peržiūrėjome vaizdo medžiagą, buvo pokalbių. Žaidėjai viską supranta. Jie privalo suprasti, kad prieš kiekvienas rungtynes reikia „užsikurti“ iš naujo, kad kiekvienas varžovas pridaro skirtingų problemų. Išėjome žaisti su Valensijos ekipa ne taip, kaip dera, ir sumokėjome kainą“, – kalbėjo Šaras.

"Žalgiris" prieš "Barceloną"

Nors visa Europa žavisi „Barcelonos“ klubo surinkta sudėtimi, jo strategas pastebi, kad praėjusią vasarą daugiau žaidėjų paliko komandą, o papildė tik Nickas Calathesas.

„Tačiau palyginus sekasi neblogai, einame į priekį“, – teigė Š. Jasikevičius.

Paklaustas apie sentimentalią kelionę į gimtąjį miestą, treneris vėl atsirėmė į du paskutinius pralaimėjimus.

„Nuotaiką iš darbo atsinešame į namus, tad po dviejų pralaimėjimų nebuvo net laiko galvoti apie kelionę į Kauną. Mes gyvename krepšiniu. Bet sugrįžti malonu“, – sakė jis.

Tai, kad Kaune teks žaisti be sirgalių, Š. Jasikevičius laiko privalumu: „Mums tik geriau kovojant dėl pergalės“.

Treneris pastebėjo, kad „Žalgirio“ žaidime dalis taktinių sprendimų išliko iš jo laikų.

„Situacijos išliko tokios pačios. „Žalgiris“ turi keturis puikius kūrėjus, kas yra svarbiausia, žaidimas labai gražus, daug judesio. Tiek daug kūrėjų man kelia susirūpinimą. Jie išsprendžia daug dalykų, o kiti žaidėjai puikiai viską supranta ir tiesiog atlieka savo vaidmenis. Šiaip „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai, man tikrai malonu žiūrėti“, – gyrė Š. Jasikevičius.

Jo treniruojama „Barcelona“ pirmauja Eurolygoje – 8 pergalės ir 2 pralaimėjimai. „Žalgiris“ išgyvena sunkų laikotarpį – pralaimėjo penkerias paskutines rungtynes Eurolygoje ir užima 11-ą vietą.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ komandų vyks penktadienį, nuo 20 val.

Primename, kad Svetislavą Pešičių pakeitęs Š. Jasikevičius su katalonų klubu vasarą pasirašė sutartį iki 2023 metų.

2013–2014 metų sezonu Š. Jasikevičius užbaigė krepšininko karjerą „Žalgiryje“ ir pradėjo dirbti trenerių štabe. 2016-ųjų pradžioje, atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitą sezoną pasiekė ketvirtfinalį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)