Ketvirtadienį puikiai pastaruoju metu žaidžiantys Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai (6 pergalės, 2 pralaimėjimai) priims į duobę įkritusią Stambulo „Fenerbahce“ (4, 7).

„Zenit“ šventė tris pergales iš eilės ir užima penktąją vietą. Rusijos klubo vienas pagrindinių ramsčių vidurio puolėjas A. Gudaitis pelno 9,6 taško, atkovoja 4,1 kamuolio, sukaupia 12,4 naudingumo balo.

Keturiskart iš eilės suklupusi „Fenerbahce“ smuktelėjo į 13-ąją poziciją. Stambulo komandos lengvasis puolėjas E. Ulanovas įmeta 4,9 taško. Lietuvio rezultatyvumas smarkiai sumažėjo per paskutinius keturis mačus, kuriuose jis iš viso sukrapštė tik 3 taškus. Trijose tose dvikovose Lietuvos krepšininkas apskritai liko be taškų.

Tris pergales iš eilės iškovojusi ir į 10-ąją vietą šoktelėjusi Vitorijos „Baskonia“ (5, 5) penktadienį išvykoje galynėsis su dukart paeiliui laimėjusiu Stambulo „Anadolu Efes“ (6,4). Šis klubas žengia 7-tas. Vienas „Baskonia“ lyderių Rokas Giedraitis renka po 13 taškų, realizuoja 40 proc. tolimų metimų, sukaupia 12,2 naudingumo balo. Tadas Sedekerskis vidutiniškai įmeta po vieną tašką, sugriebia 2,8 kamuolio.

Iš turnyro lentelės dugno sieks pakilti Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa (2, 8). Pamaskvio komanda penktadienį svečiuose kovos su Miuncheno „Bayern“ (7, 4). Bavarai, kurie Eurolygoje suklupo dukart iš eilės, rikiuojasi ketvirti.

Eurolygos lyderė „Barcelona penktadienį rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ bandys atsitiesti po dviejų nesėkmių iš eilės.

Katalonijos komanda (8, 2), diriguojama buvusio žalgiriečių stratego Šarūno Jasikevičiaus, praėjusiame Eurolygos mače netikėtai 68:80 nusileido tuomečiam autsaideriui Vilerbano ASVEL, o antradienį Ispanijos čempionato dvikovoje namie 90:100 neatsilaikė prieš „Valencia“ klubą. Tikėtina, kad „Žalgiriui“ teks patirti Š. Jasikevičiaus auklėtinių įtūžį. „Žalgiris“ (5, 6) po penkių iš eilės pralaimėtų rungtynių nukrito į 11-ąją vietą.

Akivaizdus „Barcos“ puolimo lyderis yra Nikola Mirotičius. Jo sąskaitoje – 17,1 pelnyto taško, 6,7 atkovoto kamuolio, 24,7 naudingumo balo.„Barcelona“ yra geriausiai besiginantis Eurolygos klubas, kuris praleidžia tik 70,5 taško. Tuo tarpu kauniečiai varžovams leidžia surinkti po 81,2.

Šiuolaikinėje Eurolygoje Lietuvos ir Katalonijos krepšinio milžinai tarpusavyje kovėsi 27 kartus. 25 sykius stipresnė buvo „Barca“.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“ šią savaitę parodys net aštuonerias Eurolygos rungtynes.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 3 d.

18.45 val. CSKA – „Olympiacos“ („TV3 Sport“, „Go3“),
18.45 val. „Zenit“ – „Fenerbahce“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),
20.50 val. „Maccabi“ – „Crvena Zvezda“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),
21.30 val. „Armani“ – „Panathinaikos“ („TV3 Sport“, „Go3“);

Gruodžio 4 d.

18.15 val. „Anadolu Efes“ – „Baskonia“ („Go3“),
19.45 val. „Žalgiris“ – „Barcelona“ („TV3 Sport“, „Go3“),
21.15 val. „Bayern“ – „Chimki“ („Go3“, nuo 22.00 val. – ir „TV3 Sport 2“),
22.00 val. „Real“ – ASVEL („TV3 Sport“, „Go3“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)