Australijos žiniasklaida praneša, kad pasiūlymą 211 cm ūgio krepšininkui pateikė Melburno „United“ ekipa, su kuria J. Landale'as treniravosi pastaraisiais mėnesiais.

Komandos vairininkas Deanas Vickermanas patvirtino, jog mielai priimtų naujoką į savo sudėtį. J. Landale'ui duota laiko pagalvoti iki savaitės pabaigos.

„Manome, kad Jockas nerastų geresnės vietos pasiruošti olimpinėms žaidynėms. O jei Tokijuje pavyktų sublizgėti, po to jis galėtų tiesiu keliu išvažiuoti į NBA ar bet kurią kitą lygą pasaulyje“, – aukštaūgį viliojo D. Vickermanas.

Sublizgėti J. Landale'ui jau pavyko praėjusių metų pasaulio čempionate, kuriame jis su Australijos rinktine užėmė ketvirtą vietą. Tritaškius 47 proc. tikslumu metęs krepšininkas per 19 žaidimo minučių rinko 6,3 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio vidurkius.

Tačiau debiutinis sezonas „Žalgiryje“ pateisino ne visus lūkesčius. Eurolygoje J. Landale'o žaidimas smarkiai bangavo, nors jam ir pavyko fiksuoti 11 taškų bei 4,4 atkovoto kamuolio statistiką.

Net ir pasirašęs sutartį su Lietuvos čempionais australas neslėpė noro žaisti NBA, tačiau praėjusią vasarą jo planus sugriovė pandemija, dėl kurios laisvųjų agentų rinka nusikėlė į vėlyvą rudenį.

J. Landale'as prašė „Žalgirio“ vadovų leidimo išvykti sezono metu, tačiau pastarieji tokios nežinomybės nepageidavo. Galiausiai nuspręsta nutraukti kontraktą abipusiu sutarimu, o J. Landale'o vietą kauniečių sudėtyje užėmė Augustine'as Rubitas.

Australijos NBL lyga startuos ateinančio sausio viduryje. Melburno klubas praėjusiame sezone nužygiavo iki pusfinalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)