2015 metais NBA čempionu su „Golden State Warriors“ tapęs A. Bogutas savo sprendimą paviešino antradienį tinklalaidėje „Rogues Bogues“.

„Sprendimas man nebuvo lengvas, tačiau manau, kad jis teisingas. Man net klausimų nekilo, kur žaisiu kitais metais. Niekur. Atsisveikinu su krepšiniu čia ir dabar“, – kalbėjo A. Bogutas.

Vidurio puolėjas atsisveikino su australų Sidnėjaus „Kings“ komanda dar gegužę, praėjus porai mėnesių, kai dėl COVID-19 buvo nutraukta australų NBL lygos finalo serija.

Krepšininkas grįžo į Australiją 2018 metais galvodamas, kad ne toks intensyvus NBL lygos tvarkaraštis suteiks jam galimybę pratęsti karjerą iki Tokijo olimpiados.

2019 metais A. Bogutas tapo NBL lygos MVP ir nuvedė „Kings“ į finalą, nors tuo pačiu metu buvo priverstas gydytis nugaros ir čiurnos traumas.

„Paskutiniai dveji metai man nuolat kėlė iššūkį – man kartais sunku buvo rytais išlipti iš lovos, nekalbant jau apie ėjimą į treniruotę ar rungtynes. Veikiausiai jau nuo 2018 metų kūnas nuolat grasina subyrėti. Mane tai labai liūdino“, – sakė A. Bogutas.

NBL lygos komisaras Jeremy Loeligeris kalbėjo, kad A. Bogutą visi prisimins kaip vieną geriausių visų laikų krepšininkų.

„Andrew buvo nepaprastas aukštaūgis, jis turėjo savotišką aurą, – sakė Australijos olimpinio komiteto prezidentas Johnas Coatesas. – Jis įkvėpė Australijos olimpinę rinktinę, buvo lyderis aikštėje ir už jos ribų. Tai didžiulė netektis Australijos krepšiniui ir Australijos olimpiniam judėjimui.

213 cm ūgio krepšininkas 2005 metų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas pirmuoju numeriu Milvokio „Bucks“ komandos. Jis padėjo persikelti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą daugiau australų.

A. Bogutas varžėsi trijose olimpiadose, 2016 metais su rinktine Rio de Žaneiro žaidynėse liko ketvirtas.

„Nei psichologiškai, nei fiziškai negaliu žaisti 2021 metais su tokiu kūnu. Taip, gal galėčiau, su daugybe nuskausminamųjų vaistų, fizine ir psichologine pagalba, tačiau šiame karjeros etape tikrai neverta“, – sakė A. Bogutas.

Andrew Bogutas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)