Pasimokę FIBA „burbulo“ Vilniuje šeimininkai sekmadienį kovingumą, kurio taip trūko prieš dvi dienas, demonstravo nuo pirmos minutės – tiek aikštėje, tiek šalia jos.

Arenoje nuolat aidėjo krepšininkų riksmai komunikuojant gynyboje, o atsarginių suolas, kurio emocijų prieš tai pasigedo D. Maskoliūnas, audringai reaguodavo į kiekvieną žaidimo epizodą.

Aktyviausiai nuo kėdės šokinėjęs Jonas Mačiulis net susilaukė teisėjų perspėjimo dėl galimos techninės pražangos.

„Šiandien vyrai parodė, kad turi savigarbos. Tik nežinau, kodėl mums vis reikia gauti į veidą, kad paskui su dvigubu pykčiu vožtume atgal. Pavasarį belgai mus taip pastatė į vietą, kad dar dabar skauda. Penktadienį irgi visi pamatėme, ko matyti niekas nenori, ypač Lietuvoje.

Treniruočių procese dėl atsipalaidavimo neturime absoliučiai jokių problemų, visi dirba nuostabiai. Gal nebent vasarą, kai nesiruošėme jokioms rimtos varžyboms, to atsipalaidavimo buvo galima pajausti. O dabar neturiu net mažiausios pretenzijos dėl profesionalumo treniruočių metu. Deja, dėl varžybų kartais klausimų kyla“, – pasikeitusį komandos psichologinį veidą komentavo D. Maskoliūnas.

Nors spurtu 14:4 mačą pradėjusi Lietuvos ekipa pusantro kėlinio visgi turėjo pavargti, prieš didžiąją pertrauką ėmė palengva slopinti belgų pasipriešinimą, o antroje rungtynių dalyje taip pat išvengė pavojingesnių duobių.

Nepavyko D. Maskoliūno auklėtiniams tik viena – pasiekti revanšą prieš Belgiją didesniu skirtumu. Mat pirmoji komandų akistata Monse praėjusį vasarį buvo pralaimėta 65:86.

Tačiau 49-erių specialistas teigė, jog apie taškų skirtumą žaidėjams prieš rungtynes apskritai nebuvo užsiminta.

„Tai nebuvo akcentuota nė karto. Žinant susiklosčiusią situaciją mūsų grupėje, tai nėra svarbu. Tik rungtynėms artėjant į pabaigą per vieną minutės pertraukėlę apie tai kalbėjome, matydami tokią galimybę. Tikėjomės, nepavyko, bet ir būtinybės nebuvo“, – sakė D. Maskoliūnas.

Nuo praėjusių metų pabaigos nacionalinei komandai vadovaujančiam treneriui antras iš eilės FIBA „langas“ susiklostė identiškai – šaltu dušu pirmose rungtynėse ir savotišku atsiprašymu antrosiose.

Net ir vasarą vykusiame kontroliniame Baltijos kelio turnyre lietuviai laikėsi to paties scenarijaus – iš pradžių pralaimėta estams, paskui apmaudas išlietas ant latvių galvų.

Paklaustas, ar prieš ateinantį vasarį laukiančias lemiamas atrankos kovas norėtų kaip nors koreguoti rinktinės pasiruošimą, D. Maskoliūnas skėsčiojo rankomis.

„Supraskite teisingai, aš nesiteisinu, bet faktas tas, kad turėjome tris dienas treniruotėms ir šešis naujus žmones komandoje. Koreguoti gal ir norėčiau, bet negaliu, nespėju, nemoku taip greitai perteikti informaciją.

Žaidėjai stengiasi, Benas Matkevičius paruošia visą medžiagą. Bet jie atvažiuoja iš klubų, kur turi 50 savų derinių, čia dar reikia išmokti, dar kita gynybos sistema. Taip, norėčiau kažką keisti, bet nežinau, ar galiu. Pasikartosiu, tik mano kaltė, kad nesugebėjau paruošti komandos per trumpą laiką, tikrai neturime teisės pralaimėti danams. Bet stengiamės, kiek įmanoma“, – kalbėjo treneris.

Sekmadienį šeimininkų gretose mačui nebuvo registruotas rinktinės naujokas Augustas Marčiulionis, kuris aikštėje nepasirodė ir penktadienio susitikime.

Vertindamas kitų naujokų pasirodymą, D. Maskoliūnas teigė neturintis daug priekaištų Manto Kalniečio dubleriu vietoje sveikatos problemų užklupto Šarūno Vasiliausko netikėtai tapusiam Arnui Valičkai, taip pat linkėjo sėkmės legionieriaus karjerą pradedančiam Regimantui Miniotui, kuris savaitgalį sukirto rankomis su Bilbao „Retabet“ (Ispanija).

„Arnas atsidūrė čia susiklosčius tam tikroms aplinkybėms. Jis pastaruoju metu neturi žaidimo ritmo, nes Prancūzijos čempionatas nevyksta, žaidžiamos tik draugiškos rungtynės. Su rinktine Arnas turėjo tik vieną treniruotę. Galima prie daug ko kabinėtis, bet visiškai nesiruošiu to daryti, esu jam dėkingas. Taip, rungtynių metu Arnas gavo pastabų – jis jas priima, gal bėgant laikui darys tai greičiau. Bet viskas gerai.

Regimantas savo šansu pasinaudojo labai gerai, esu juo labai patenkintas. Per tokį trumpą laiką viską įsisavino, suprato situaciją. Pasimetimo irgi šiek tiek buvo, nes jis turėjo žaisti per dvi pozicijas. Bet mums tikrai padėjo. LKL Regimantas demonstravo puikią formą, džiaugiuosi, kad dabar keliasi į stipriausią lygą Europoje“, – dėstė D. Maskoliūnas.

Nors penktadienį „Barcelona“ klubas, kuriame jis talkina Šarūnui Jasikevičiui, svečiuosis Lietuvoje, specialistas Eurolygos dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ tėvynėje nelauks.

Pirmadienį D. Maskoliūnas išskris atgal į Ispaniją ir prisijungs prie katalonų, kurie antradienį žais nacionalinių pirmenybių rungtynes su „Valencia“.

Kitose sekmadienio C grupės rungtynėse antrą iš eilės pergalę Vilniuje nuskynė Danija (2/2), 91:90 palaužusi Čekiją (1/3).

Primename, kad penktadienį belgai sutriuškino čekus 90:62, o lietuviai 76:80 krito prieš danus.

Paskutinis Europos čempionato atrankos varžybų „langas“, kuriame ir paaiškės dviejų kelialapių į 2022 metais vyksiantį finalinį etapą savininkai, laukia ateinantį vasarį. Lietuvos krepšinio federacija vėl sieks priimti C grupės komandas Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)