„Prezidentūra gavo trūkstamus I. Brazdeikio dokumentus, kurie yra būtini svarstant jo pilietybės klausimą. Tikėtina, kad sprendimas dėl jo pilietybės bus priimtas dar šiemet“, – BNS šią savaitę sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anksčiau šiais metais jis teigė, kad dalis krepšininko pateiktų dokumentų neatitiko reikalavimų, todėl buvo paprašyta juos patikslinti.

Lietuvos krepšinio federacija sausio pabaigoje pranešė, kad I. Brazdeikis Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks gauti Lietuvos pilietybę.

21 metų lietuvių kilmės kanadiečių krepšininkas gimė Kaune, tačiau vėliau su tėvais emigravo į JAV. Iš ten persikėlė į Kanadą, kurios pilietybę jis šiuo metu ir turi.

I. Brazdeikis NBA priklauso Niujorko „Knicks“ ekipai, bet debiutiniame sezone daugiau rungtyniavo NBA G lygoje, kur buvo vienas iš Vestčesterio „Knicks“ lyderių.

G lygoje puolėjas per rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 20,9 taško, sugriebdavo po 7,2 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

NBA pirmenybėse jis ant parketo išbėgo 9 kartus bei vidutiniškai rinko po 1,9 taško.

Prezidentas, vadovaudamasis Pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų šaliai turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)