2019 metų vasarį A. Gudaičiui plyšo kryžminiai raiščiai. Tuomet vidurio puolėjas žadėjo, kad sugrįš stipresnis, tačiau pasakyti tai buvo lengviau nei padaryti. Iki traumos Eurolygoje vidutiniškai po 18,7 naudingumo balo rinkęs lietuvis vėliau taip ir neatgavo turėto vaidmens Milano „Armani Olimpia“ klube bei šiemet išvyko į Rusiją.

27-erių atletą problemos pasivijo ir ten. Sankt Peterburgo „Zenit“ naujokas sezono pradžioje tris savaites nežaidė dėl traumos, o spalį jį pakirto ir COVID-19.

Ligą sėkmingai įveikęs A. Gudaitis lapkritį galiausiai pradėjo demonstruoti ilgai nematytus rezultatus. Įsibėgėjęs centras Eurolygoje vedė „Zenit“ į pergales prieš Berlyno ALBA ir Vitorijos „Baskonia“ klubus, vidutiniškai mesdamas po 14,5 taško ir rinkdamas po 23 naudingumo balus.

Nors ketvirtadienį akistata su buvusiu klubu jam susiklostė kiek mažiau sėkmingai, Sankt Peterburgo ekipa pasiekė trečią pergalę iš eilės bei Eurolygoje su 6 laimėjimais ir 2 nesėkmėmis šoktelėjo į ketvirtą vietą.

Lietuvos rinktinės centras Kaune per 17 minučių įmetė 6 taškus (1/2 dvit., 4/4 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą ir surinko 10 naudingumo balų. Kaip ir kiti su Delfi bendravę buvę žalgiriečiai, A. Gudaitis po rungtynių džiaugėsi trenerio Xavi Pascualio plano išpildymu.

„Pergalę nulėmė mūsų žaidybinis planas. Treneris tikrai sudėliojo gerą planą. Pavyko jį įgyvendinti ir tiek. Kalbant apie mano žaidimą, visada gali būti geriau. Šiandien turėjo būti geriau, bet svarbiausia, kad laimėjome, o daugiau nieko ir nereikia“, – sakė po mačo pas šeimą skubėjęs krepšininkas.

Pats X. Pascualis spaudos konferencijoje šiltų žodžių A. Gudaičiui taip pat nepagailėjo.

„Jam kurį laiką tiesiog labai nesisekė. Dabar Artūras jau žaidžia daug geriau, jis buvo svarbiausias pergalės faktorius praėjusiame mače. Esu labai juo patenkintas. Artūras – vienas mano mėgstamiausių žaidėjų“, – vidurio puolėją po pergalės Kaune gyrė 48-erių specialistas iš Katalonijos.

Atsigavimo ženklus demonstruojantis A. Gudaitis taip pat yra nusiteikęs pozityviai. Apie patirtas traumas galvoti nebenorintis „Zenit“ narys yra patenkintas savo progresu, o su laiku žada tik gerėjantį žaidimą.

„Nuo šiol – tik į priekį“, – po kauke šypseną slėpė klaipėdietis.

Dveji iššūkių pilni metai privertė A. Gudaitį pasidėti mintis apie NBA į šalį, tačiau svajonės jis dar nelaidoja. 2015 metų naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pasirinktas centras anksčiau nuolat sulaukdavo teises į jį įgijusios Klivlando „Cavaliers“ komandos dėmesio, o dabar belieka sunkiai dirbti, kad šis dėmesys būtų atkurtas.

„Nežinau, ar dar galiu kažko tikėtis. Dabar apie NBA tikrai negalvoju. Situaciją apsunkina ir pandemija, ir mano paties situacija – po tų traumų dabar reikia vietą ten nusipelnyti. Stengsiuosi. Kaip ir sakiau, reikia eiti į priekį“, – kalbėjo A. Gudaitis.

Buvęs žalgirietis tiki, kad į priekį dar gali eiti ir penkių pralaimėjimų seriją Eurolygoje išgyvenanti Kauno ekipa.

Artūras Gudaitis Eurolygoje

„Šis „Žalgiris“ kitoks, pasikeitęs. Dabar viskas labiau orientuota į puolimo pusę. Komanda žaidžia tokį laisvesnį žaidimą, o dabar tiesiog tokia stadija, kai visi krepšininkai šiame žaidime bando atrasti save. Reikia tai išgyventi. Svarbiausia tai, kaip komanda atrodys sezono pabaigoje“. – Delfi sakė A. Gudaitis.

Kitą savaitę jis Eurolygoje sutiks kitą lietuvį – „Zenit“ ketvirtadienį namuose priims Stambulo „Fenerbahče“ su Edgaru Ulanovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)