2022-ųjų Europos čempionato atrankos varžybų rungtynes Vilniuje su Danijos krepšininkais Lietuvos rinktinė žais šiandien, 19.30 val.

Nuo savaitės pradžios D. Maskoliūno krepšininkai treniravosi sostinėje, FIBA „burbulo“ sąlygomis.

„Manau, kad pats procesas vyko normaliai, be jokių trikdžių. Kažko pasimokėme, kažką išmokome – tikiuosi išmokome gerai, praktika viską parodys. Ką pavyko išspausti pamatysime penktadienį ir sekmadienį. Danai turi tikrai neblogų gynėjų, vienas (Gabrielis Iffe Lundbergas, – red. past.) žaidė ir žaidžia tikrai gerame lygyje, buvo ir ACB žaidėjas, dabar rungtyniauja Lenkijos lygoje, tiek ten, tiek VTB čempionate rodo gerus rezutlatus.

Yra keletas kibių žaidėjų. Sunku kažką išskirti, apibūdinti, bet faktas, kad čia ta frazė, kurią visi naudoja, kad šiais laikais visi moka žaisti krepšinį, moka pataikyti.

Jie yra tikrai aukšti, galbūt šiek tiek lėtoki. Neapsimetinėsiu, nelabai gerai juos pažįstu, bet analizuodami jų rungtynes pamatėme, kad danai žaidžia drąsiai, jų niekas nespaudžia, jie nejaučia kažkokios didelės atsakomybės. Vis tiek jie yra prisikiriami prie autsiderių, tai suteikia jiems laisvės, drąsos. Dėl to Danijos rinktinė yra to pavojinga komanda bet kam“, – sakė D. Maskoliūnas.

Strategui pritarė ir komandos kapitonas Mantas Kalnietis.

„Pavyko maksimaliai, kiek galima tokiu momentu, išgauti naudos. Kažko labai daug neprisiruoši, bet visiems sąlygos tokios pačios ir pasitreniravome, ką norime išgauti gynyboje, kaip pulti, įsivedėme pagrindinius pradmenis. Daugiau nėra laiko kažką čia sukonstruoti.

Sunkiai galima įžvelgti vasaros stovyklos naudą, galbūt tik tiek, kad vasarą pasimokėme bendro žaidimo rėmo, tiek gynyboje, tiek puolime tokių mažų detalių. Aišku, yra naudos, bet kad pusė dabartinės komandos ten buvo, pusė nebuvo, tai dėl to sudėtingiau.

Jaunimas atrodo gerai, kaip visada, nėra jokių bėdų, visi jauni lietuviai atvažiuoja į rinktinę duoti kažką gero, aišku, turbūt yra jaudulio, bet visa situacija su pandemija, visas startas be žiūrovų gal kažkiek tą įtampą nuims“, – teigė M. Kalnietis.

C grupėje varžosi Lietuvos, Belgijos, Čekijos ir Danijos rinktinės.

Vilniaus „burbulo“ tvarkaraštis

Penktadienis, lapkričio 27

16.30 val. Čekija – Belgija
19.30 val. Lietuva – Danija

Sekmadienis, lapkričio 29

16.30 val. Čekija – Danija
19.30 val. Lietuva – Belgija

C grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnytų-praleistų taškų santykis, taškai)

1.Belgija20+374
2.Lietuva11-133
3.Čekija11-43
4.Danija02-202



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)