„Zenit“ artileristai Austinas Hollinsas, Kevinas Pangosas ir Willas Thomasas subombardavo „Žalgirio“ krepšį, ir nors šeimininkai pralaimėjo garbingai – 75:83, galutinis rezultatas neatspindi tikrojo skirtumo tarp komandų pasirodymo ketvirtadienį.

Trečiame kėlinyje svečiai triuškino Lietuvos čempionus net 25 taškų persvara.

„Puikiai padirbėjome gynyboje, ir puolime 35 min. žaidėme labai solidžiai, protingai naudodamiesi taktiniais sumanymais. Turėjome planą, kaip atakuoti tam tikrose situacijose, ketinome kūrybingai žaisti du prieš du. Ir puolėme tikrai efektyviai, taktiškai šiek tiek geriau nei praėjusiose rungtynėse su Vitorijos „Baskonia“.

Gerai dalinomės kamuoliu, negailėdavome papildomo perdavimo – tiesiog jautėme žaidimą. Norint pataikyti iš toli, nepakanka turėti gerų snaiperių. Jiems dar reikia sukurti progas. Šiandien pasinaudojame savo pranašumais, kurie veda į gerai paruoštus metimus“, – komentavo X. Pascualis.

Jo auklėtiniai kol kas laimėjo visas penkerias Eurolygos rungtynes išvykose, ir tai – šiokia tokia paguoda dėl koronaviruso protrūkio sujaukto sezono.

Užsikrėtus beveik visai komandai „Zenit“ kone mėnesį buvo varžybų karantine.

„Labai gerai pasiruošėme sezonui ir jį pradėjome puikiai. Bet staiga reikėjo sustoti. Buvo išties sunku, nes sirgo beveik visi žaidėjai. Pirmose rungtynėse po šios pertraukos tiesiog nebuvome pajėgūs žaisti krepšinio. Bet grįžome žingsnis po žingsnio ir dabar kylame į ankstesnį lygį. Manau, savo žaidimą galime dar pagerinti“, – vertino X. Pascualis.

Ypač jis laukia Artūro Gudaičio progreso – Sankt Peterburgo klubo naujokas iš Lietuvos ne tik sirgo COVID-19, bet prieš tai dar ir tris savaites gydėsi traumą.

„Jam labai nepasisekė. Dabar Artūras žaidžia daug geriau, buvo svarbiausias pergalės faktorius praėjusiame mače. Esu labai juo patenkintas, jis – vienas mano mėgstamiausių žaidėjų“, – 6 taškus į „Žalgirio“ krepšį įmetusį vidurio puolėją gyrė 48-erių specialistas iš Katalonijos.

Paguosti X. Pascualis norėjo ir penktąsyk paeiliui suklupusius kauniečius, kurių gretose žaidžia jo buvęs auklėtinis iš Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) laikų Lukas Lekavičius.

„Žalgiryje“ dirba naujas treneris, kuriam reikia laiko, be to, visos komandos sezono metu turi blogesnių atkarpų. Jie nuostabiai pradėjo sezoną, esu tikras, kad dar susigrąžins ankstesnę formą“, – sakė „Zenit“ treneris.

Praėjusiame sezone „Zenit“ abu sykius įveikė žalgiriečius po pratęsimo – tiek Kaune, tiek Sankt Peterburge. Tai ir buvo vieninteliai komandų tarpusavio susitikimai Eurolygoje, mat „Zenit“ stipriausiame žemyno krepšinio turnyre debiutavo tik pernai.

Po savaitės kauniečiai namuose pasitiks buvusio ilgamečio ekipos stratego Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ (Ispanija), „Zenit“ priims Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)