„Išsikasėme sau vieną duobę, tada vėl išsikasėme kitą. Bandėme šliaužti iš jos, bet duobė buvo pernelyg gili“, – rungtynių eigą supaprastino „Žalgirio“ strategas.

Šeimininkai ketvirtadienį bandė žaisti per Joffrey Lauvergne'ą, kuris iniciatyvos ėmėsi ne tik baudos aikštelėje, bet ir driblinguodamas bei atakuodamas iš trijų taškų zonos.

Bet dividendų tai nenešė – bent jau ne tiek, kad pridengtų „Žalgirio“ bėdas gynyboje.

Progas metimams lengvai susikurdavę „Zenit“ taikliarankiai padėjo svečiams pirmame kėlinyje spurtuoti 8:0, pranašumų Rusijos ekipa susirasdavo ir arčiau krepšio.

Jeigu panašus pirmos dvikovos dalies scenarijus M. Schillerio komandai šiame sezone tapo įprastas, tai tradicinio pagyvėjimo po pertraukos šįkart nebuvo.

Mat trečio kėlinio pradžioje sekė dar vienas spurtas 14:2, po kurio net 25 taškų skirtumu nutolusiems Sankt Peterburgo atstovams beliko saugiai užbaigti rungtynes.

Nepasakysi, kad „Zenit“ ketvirtadienį pavyko viskas – paskutinio ketvirčio metu „Žalgiris“ visgi pagerino gynybą ir sumažino deficitą iki vienženklio skaičiaus. Bet traukinys jau buvo nuvažiavęs, palikdamas Lietuvos čempionus su tomis pačiomis penkiomis pergalėmis kaip ir prieš mėnesį.

Savo ruožtu, vienintelė dabartinės Eurolygos komanda, kurios vis dar nėra įveikęs „Žalgiris“, šiame sezone laimėjo visus penkis mačus išvykoje.

Komentuodamas dvikovą, M. Schilleris teigė esantis patenkintas dėl gynybos rungtynių pabaigoje. Palankiai jis vertino ir gynybą nuo varžovų žaidimo du prieš du.

Tik švieslentėje – nieko palankaus, ir net pro storiausius rožinius akinius skverbiasi karti realybė dėl skylių „Žalgirio“ aikštės pusėje.

"Žalgirio" - "Zenit" rungtynių statistika

Kodėl šeimininkus šitaip sutalžė oponentų snaiperių, pataikiusių 12 tritaškių iš 23, pasiųstas antskrydis?

„Reikia įsikabinti į metikų marškinėlius, nepaleisti jų po užtvarų, apsunkinti metimus. Nieko tokio, jei Willas Thomasas pataiko per rankas, dėl to nesiskundžiu. Tačiau kai geriausi varžovų snaiperiai paliekami laisvi, treneriams duria į paširdžius“, – sakė M. Schilleris.

Jo teigimu, gynybą suardė prasta žaidėjų tarpusavio komunikacija. Kaip ją pataisyti?

„Reikia pražioti burnas ir kalbėtis. Padėti vienas kitam, visiems būti viename puslapyje. Problema tai, kad šiame lygyje neužtenka būti geram vienu aspektu – tiek gynyboje, tiek puolime“, – dėstė 38-erių specialistas.

Po tragiškos trečio kėlinio pradžios, kuomet kauniečiai į savo krepšį praleido tris tritaškius, jis ant atsarginių suolo greitai pasodino J. Lauvergne'ą ir Roką Jokubaitį.

Bet po mačo M. Schilleris kaltų neieškojo.

„Negaliu ir nekaltinsiu žaidėjų viešai, niekada. Tai lieka rūbinei. Rokas ir Joffrey buvo dalis tos nesėkmingos atkarpos, taip pat ir dalis atsakomojo spurto paskutiniame kėlinyje. Nereikia jų dviejų išskirti ir kritikuoti“, – užstojo austras.

„Žalgiris“, kaip įprasta, žaidė be traumuoto Patricio Garino – argentiniečio M. Schilleriui dabar trūksta kaip niekad.

„Patricio yra klasiškas atletas, kuris puikiai ginasi ties perimetru, gali stabdyti beveik visus varžovų lyderius. Bet tuo negalime teisintis. Manau, ir dabartinė komanda turi potencialo gintis geriau“, – pareiškė treneris.

Vis dėlto sekasi sunkiai, ir tuščioje „Žalgirio“ arenoje nesunku buvo išgirsti piktas žalgiriečių replikas vienas kito atžvilgiu.

Delfi paprašytas apibūdinti komandos psichologinę būseną po nesėkmių serijos, M. Schilleris prašė veteranų paramos.

„Niekas nesiginčys, kad nėra nieko sėkmingiau už sėkmę – pergalės visiems pakelia pasitikėjimą. Bet tuo pačiu reikia turėti omenyje, kad „Žalgirio“ žaidėjų branduolys yra labai stabilus ir patyręs. Jankis, Thomasas, Marius yra labai susitelkę krepšininkai, kurie nenuleidžia galvos. Nuoširdžiai tikiu, kad jie neleis komandai sulūžti“, – kalbėjo M. Schilleris.

Marius Grigonis rungtynėse su "Zenit"

Savo ruožtu, svečiai ketvirtadienį mačui neregistravo atsarginio įžaidėjo Dmitrijaus Chvostovo, o trys buvę žalgiriečiai jų gretose pasirodė skirtingai.

Kevinas Pangosas buvo viena svarbiausių figūrų aikštėje ir pelnė 13 taškų bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus, Artūras Gudaitis bei K.C. Riversas pridėjo po 6 taškus.

Primename, kad spalį trenerio Xavi Pascualio auklėtiniai praleido ketverias Eurolygos rungtynes dėl koronaviruso protrūkio komandoje.

Praėjusiame sezone „Zenit“ abu sykius įveikė žalgiriečius po pratęsimo – tiek Kaune, tiek Sankt Peterburge. Tai ir buvo vieninteliai komandų tarpusavio susitikimai Eurolygoje, mat „Zenit“ stipriausiame žemyno krepšinio turnyre debiutavo tik pernai.

Po savaitės kauniečiai namuose pasitiks buvusio ilgamečio ekipos stratego Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ (Ispanija), „Zenit“ priims Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)