Jau nuo pirmadienio į didžiausią Lietuvoje viešbutį „Radisson Blu Hotel Lietuva“ pradėjo rinktis nacionalinės komandos, kurios lapkričio 27 ir 29 dienomis žais Europos čempionato atrankos rungtynes. Pirmieji atvyko belgai, antradienį ryte – dauguma Lietuvos rinktinės žaidėjų.

FIBA sekant vasarą pasiteisinusiu NBA Orlando „burbulo“ pavyzdžiu, viešbutis taps savotiška Lietuvos, Belgijos, Čekijos ir Danijos rinktinių tvirtove, į kurią patekti galės tik akredituoti šių nacionalinių ekipų žaidėjai, treneriai ir personalas.

Kaip pasakojo D. Baranowskis, ruoštis „burbului“ viešbutis pradėjo iš anksto, nes reikalavimai yra išties itin griežti, norint žūtbūt apsaugoti visus FIBA „burbulo“ dalyvius nuo koronaviruso infekcijos.

„Didžiausias iššūkis buvo atitikti maisto ruošimo reikalavimus ir pateikimo reikalavimus. Kiekviena rinktinė gyvens atskirame aukšte, kiekvienas krepšininkas turės savo atskirą kambarį. Kadangi bendrose patalpose maistas negali būti tiekiamas, kiekviename aukšte įrengėme mobilius restoranus, kur kiekvienas žaidėjas atėjęs galės pasiimti maistą ir mėgautis juo savo kambaryje. Tai nėra tipiška viebučių restoranams“, – pasakojo viešbučio vadovas.

Jis patvirtino, kad FIBA „burbulo“ metu kitų svečių viešbutyje nėra: „Iš anksto įspėjome tuos, kurie rezervavo kambarius, kad „burbulo“ metu to daryti jie negalės. Kad ir kaip ten būtų, nuo lapkričio karantino paskelbimo kelionės labai apribotos ir mes tikrai neturėjome daug svečių. Visas viešbučio personalas apmokytas, laikosi visų saugumo protokolų. Mums tai ne naujiena, esame gerai pasirengę, visi žino, ką daryti. Šia prasme tai yra saugiausias viešbutis Lietuvoje pandemijos metu. Todėl Lietuvos krepšinio federacija mus ir pasirinko“.

Kaip pasakojo D. Baranowskis, kiekvienas aukštas, kur įsikurs rinktinės, turi ne tik savo bufetą, bet ir maisto ruošimo bei laisvalaikio zonas.

Pastarojoje saugiu atstumu galima žaisti „Playstation“ žaidimus. Taip pat yra dvi treniruoklių salės, kurias pagal sutartą tvarkaraštį galės lankytis visos rinktinės. Po kiekvieno užėjimo patalpos yra dezinfekuojamos. Trys viešbučio liftai bus naudojami tik rinktinių atstovų, o viešbučio personalas turi atskirus liftus. Be vietos apsaugos čia taip pat bus FIBA ir LKF atstovai, kurie taip pat užtikrins „burbulo“ taisyklių laikymąsi.

„Situacija tikrai labai keista. Kalbėjau su žaidėjais, treneriais, kurie taip pat pirmą kartą tokioje situacijoje atsidūrė, bet jie patvirtino, kad geriau visko ir įsivaizduoti negalėtų, esant tokioms pandemijos sąlygomis. LKF taip pat patenkinta mūsų darbu, mes tam labai ruošėmės. Didžiuojamės, kad šis renginys vyksta būtent pas mus“, – kalbėjo „Radisson Blu“ viešbučio generalinis direktorius.

Pirmą bendrą treniruotę Dariaus Maskoliūno auklėtiniai surengs antradienį vakare, o lapkričio 27 dieną išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine. Lapkričio 29 dieną mūsų šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate skambų antausį skėlusią Belgiją. Mačai vyks „Siemens“ arenoje, į kurią žiūrovai nebus leidžiami.

Iki pietų viešbutyje pasirodė beveik visi komandos atstovai, jau spėję susipažinti su specifinėmis vidaus taisyklėmis.

„Šeštadienį pradėjau kelionę į šį turnyrą, sekmadienį naktį atvykau į Kauną. Kelionė truko daugiau nei 28 valandas. Kaip keliaujant pačioje Europoje, sakyčia,u kelionė truko labai ilgai”, – pasakojo Jonas Mačiulis.

„Atvykus viskas pasirodė labai tuščia, tvyro šiokia tokia vaiduokliška atmosfera, bet viskas gerai. Žaisime visi, kurie turėjome, galbūt buvo padaryta keletą pakeitimų. Atrodo visi kiti sveiki atvažiavo, pasidarėme COVID-19 testus, rezultatai neigiami. Bandysime žaisti, žiūrėsime kaip čia viskas seksis. Vakare mūsų laukia pirmoji treniruotė, bandysime mokytis derinius, bandysime greitai tapti komanda“, – dėstė patyręs krepšininkas.

Lietuvos ekipos sudėtyje galima išvysti ir naujų veidų. Vienas iš tokių – vyrų rinktinės debiutantas Augustas Marčiulionis.

„Gavus kvietimą į rinktinę šioks toks toks jauduliukas paėmė, bet iš tikrųjų tai labai smagu, apsidžiaugiau. Žiūriu į tai, kaip į gerą galimybę tobulėti, sužinoti, ką tai reiškia atstovauti Lietuvos rinktinei. Mano lūkesčiai kažką pasiimti, kažką išmokti, tiesiog apsiprasti, pažiūrėti kaip viskas vyksta. Norisi treneriui palikti gerą įspūdį ir tiesiog iš čia pasisemti, kuo įmanoma daugiau“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi A. Marčiulionis.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

LIETUVOS VYRŲ KREPŠINIO RINKTINĖS SUDĖTIS:

ŽaidėjasKomanda
MANTAS KALNIETISKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
ARNAS VELIČKAŠampanės „Chalons-Reims“
AUGUSTAS MARČIULIONISVilniaus „Rytas“
TOMAS DIMŠALas Palmo „Gran Canaria Herbalife“
MINDAUGAS GIRDŽIŪNASVilniaus „Rytas“
JONAS MAČIULISAtėnų AEK
MINDAUGAS KUZMINSKASKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
DEIVIDAS GAILIUSBonos „Telekom Baskets“
EIMANTAS BENDŽIUSSasario „Dinamo“
MAREKAS BLAŽEVIČIUSKauno „Žalgiris“
LAURYNAS BIRUTISSantjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“
MARTYNAS ECHODASVilniaus „Rytas“
REGIMANTAS MINIOTASPrienų „CBet“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)