Su 27 metų 199 cm ūgio atakų organizatoriumi, kuris sezoną pradėjo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klube, pasirašyta dvejų metų sutartis.

„Visų pirma reiktų pasakyti, jog Vaido sutartyje su Kėdainių buvo numatyta išpirkos galimybė, kuria ir buvo pasinaudota. Tiek Vaidas norėjo atvykti pas mus, tiek mes norėjome matyti šį žaidėją sudėtyje, tad diskusijos ilgai netruko. Kaip jau sakėme anksčiau, per porą sezono mėnesių pamatėme spragas ir tikimės, kad Vaido atvykimas padės išspręsti nemažai mūsų žaidimo problemų.

Kariniauskas yra krepšininkas, kuris gali tiek pats sėkmingai rinkti taškus, tiek kurti progas kitiems. Jis yra tipiškas atakų organizatorius, aikštelėje laikantis žaidimo gijas savo rankose, reguliuojantis tempą, kalbant paprastai – valdantis komandą.

Tokio žmogaus mums labai trūko. Dabar Ignas Vaitkus galės grįžti į trečią poziciją, Marius Runkauskas ir Martynas Gecevičius žaisti antroje, o Vaidas ir Bryantas Crawfordas dalintis įžaidėjo vaidmeniu. Visi grįš daryti savo darbą, kurį dažniausiai ir darydavo per visą karjerą“, – kalbėjo „Juventus“ ekipos direktorius Eimantas Skersis.

Šiame sezone „Betsafe-LKL“ čempionate gynėjas per vidutiniškai 32 aikštelėje praleistas minutes pelnė po 18,6 taško (57 proc. dvitaškių, 28,2 proc. tritaškių, 81,8 proc. baudų), atliko po 7 rezultatyvius perdavimus, atkovojo po 3,4 kamuolio bei rinko po 20,2 naudingumo balo.

V.Kariniauskas pirmauja rezultatyviausių „Betsafe-LKL“ čempionato krepšininkų sąraše, užima antrąją vietą rezultatyvių perdavimų kategorijoje, o pagal renkamus naudingumo balus žengia trečias.

„Juventus“ klube krepšininkas debiutuoti galės jau gruodžio 1-ąją, kuomet Ž.Urbono auklėtiniai išvykoje stos į kovą su dabar jau buvusiu V.Kariniausko klubu „Nevėžiu-Optibet“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)