Kaip ir Lietuvos rinktinės treneriui Dariui Maskoliūnui, belgams vadovaujančiam Dario Gjergjai taip pat teko griebtis priverstinių paskutinės minutės keitimų komandos sudėtyje.

Vilniuje jam teks verstis be rezultatyviausio ir naudingiausio ekipos krepšininko atrankoje Jonathano Tabu. Manresos BAXI (Ispanija) klubo gynėjas, kaip ir kitas gynėjas iš Vechtos „Rasta“ (Vokietija) Jeanas Salumu, negalės padėti komandai dėl kelio traumos.

Ta pati priežastis kiek anksčiau sulaikė dar vieną perimetro grandies lyderį Quentiną Serroną iš Bilbao „Retabet“ (Ispanija) klubo.

Tuo metu į Vilnių ketinusio keliauti geriausio belgų kovotojo „po lenta“ Maxime'o De Zeeuwo planus pakeitė savaitgalį pasirašyta sutartis su Holono „Hapoel“ (Izraelis).

Be to, komandoje vėl nebus Eurolygoje žaidžiančių Samo Van Rossomo („Valencia“, Ispanija) ir Ismaelio Bako (Vilerbano ASVEL, Prancūzija).

Netektis Belgijos rinktinė bandys kompensuoti pasitelkusi tris mažai girdėtus žaidėjus: Harį Bratanovičių, Thomasą Akyazili ir Leanderį Dedroogą.

Penktadienį grupės lyderiai susitiks su Čekija, sekmadienį stos prieš lietuvius.

Savo ruožtu, pastarieji pirmą bendrą treniruotę surengs antradienį vakare, o penktadienį išbandys jėgas su atrankoje dar nesutikta Danijos rinktine.

Keturios komandos apsistos „Radisson Blu“ viešbutyje, kurio durys šią savaitę bus atviros tik krepšininkams, FIBA atstovams ir turnyro organizatoriams.

Laikantys griežtų koronaviruso pandemijos padiktuotų reikalavimų ir ribojant kontaktus kiekviena rinktinė turės tik jai priskirtą viešbučio aukštą, į kurį bus pristatomas maistas.

Kol kas lietuviai C grupėje dalijasi antra vieta su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)