Pirmoje mačo pusėje taškas į tašką su varžovais žaidęs „Žalgiris“ atsiplėšė po pertraukos – „Neptūno“ puolimą surakinę kauniečiai privertė svečius padaryti 19 klaidų, o iš toli atakuoti vos 17 proc. taiklumu (3/18). M. Schilleris dėl tokios klaipėdiečių statistikos buvo laimingas.

„Esame laimingi dėl pergalės ir dėl to, kaip ją iškovojome. Pirmojo kėlinio pabaigoje gynėmės prastai, bet vėliau buvome susikaupę, dirbome iš širdies. Klaidos yra kažkas, ką nulemia agresyvi gynyba. Varžovai metimus prameta, kai juos uždengiame. Mes dalykus gynyboje darėme gerai, todėl esame patenkinti“ , – spaudos konferencijoje sakė M. Schilleris.

Strategas iš Austrijos šiame mače leido pasireikšti retai žaidžiančiam Marekui Blaževičiui, kuris per 17 minučių įmetė 4 taškus (2/5 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, 1 kamuolį perėmė, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo 2 metimus bei surinko 6 naudingumo balus.

M. Schilleris paaiškino sprendimą kitą savaitę išleisti M. Blaževičių į Lietuvos rinktinės stovyklą bei prabilo apie problemą, kuri šį sezoną sutrukdė 19-mečio aukštaūgio tobulėjimui.

„Marekui reikia toliau tobulėti, o aš toliau turiu atrasti jam minučių. Jis talentingas vaikis, mums jis labai patinka. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus. Pirmadienį jis išvyksta į nacionalinės komandos stovyklą. Džiaugiamės, nes ten jis galės pasilakstyti. Jaunam žaidėjui rungtyniauti yra labai svarbu.

Mūsų komandoje situacija yra tokia, kokia yra. Marekui nepadeda ir koronavirusas, dėl kurio trys LKL mačai buvo atšaukti. Tai turėjo būti rungtynės, kuriose jis galėjo žaisti. Staiga nutiko taip, kad Marekas negalėjo žaisti visą mėnesį, o tai jaunam žaidėjui yra didelė problema.

Marekas yra šaunus žaidėjas, toliau su juo dirbame, o jis pats dirba agresyviai bei sunkiai. Su šia situacija jis tvarkosi puikiai. Jo laikas ateis“, – dėstė „Žalgirio“ vairininkas.

Į Kauną iš NBA plėtojimosi lygos atvykęs austras spaudos konferencijoje sulaukė Roko Grajausko klausimo apie NBA naujokų biržos paraiškas, kurias jo auklėtiniai M. Blaževičius ir Rokas Jokubaitis galiausiai atsiėmė. Tokį sprendimą treneris pasveikino.

„Marekas ir Rokas priėmė teisingą sprendimą, nes JAV skautai nori matyti krepšininkų žaidimą gyvai. Dabar pasirodyti klubų treniruotėse jie negalėjo. NBA skautai visą sezoną matė savo vietinius žaidėjus, o su europiečiais jie nesusipažino. Pasirodymas klubų treniruotėse užsieniečiams yra labai svarbu“, – tikino specialistas.

Tuo metu „Neptūno“ strategui Tomui Gaidamavičiui po rungtynių liko pasidžiaugti tik garbinga kova pirmoje susitikimo pusėje.

„Pirmoji pusė buvo gana nebloga – kontroliavome savo žaidimą, gerai išpildėme derinius, gerai sekėsi gynyboje. Galbūt „Žalgiris“ buvo nepabudęs po kelionių. Antroje pusėje subyrėjome, kai varžovai pradėjo naudoti aktyvesnę gynybą prieš mūsų žaidėjus. Tas ir lėmė tokį rezultatą. Belieka pasidžiaugti, kad Eurolygos komandai pasipriešinome du kėlinius“, – sakė T. Gaidamavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)