Vietoje Gyčio Masiulio, kuris dar nėra pilnai grįžęs į žaidybinį ritmą, Darius Maskoliūnas pakvietė Kauno „Žalgirio“ aukštaūgį Mareką Blaževičių.

„Situacija su Gyčiu tokia, kad jis sirgo, ilgai buvo be treniruočių proceso ir nėra pilnai pasiruošęs. Marekas vasarą buvo mūsų stovykloje, žino sistemą ir kaip mes žaisime. Be to, per Eurolygos rungtynes jam nėra galimybės pasireikšti, todėl pavyko susitarti, kad jis atvyktų pas mus. Džiaugiuosi ir dėkoju „Žalgiriui“, kad sutiko jį išleisti“, – teigė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Marekas jau spėjo debiutuoti vyrų rinktinėje vasarą vykusiose kontrolinėse rungtynėse. Dvikoje su Esijos ekipa jis pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 atšokusius kamuolius. Susitikime su Latvija aukštaūgis surinko 12 taškų ir atkovojo 9 atšokusius kamuolius. Lietuvos krepšinio lygos čempionate puolėjas pelno 9,5 taško bei atkovoja po 4,5 atšokusio kamuolio.

Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

Šeštadienį taip pat paaiškėjo, jog rinktinės sudėtyje bus ir daugiau pasikeitimų. Dėl sveikatos problemų rinktinei negalės padėti Šarūnas Vasiliauskas. Jį pakeis Prancūzijoje rungtyniaujantis Arnas Velička.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis (Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“)
Arnas Velička (Šampanės Šalono „Basket“)
Augustas Marčiulionis (Vilniaus „Rytas“)
Tomas Dimša (Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“)
Paulius Valinskas (Panevėžio „Lietkabelis“
Jonas Mačiulis (Atėnų AEK)
Mindaugas Kuzminskas (Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“)
Deividas Gailius („Bonos Telekom Baskets“)
Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“)
Marekas Blaževičius (Kauno „Žalgiris“)
Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“)
Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“)
Regimantas Miniotas (Prienų „CBet“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)