Lietuvos čempionai antradienį ištirpdė dviženklį Maskvos CSKA pranašumą, bet mačo pabaigoje nesulaikė Mike‘o Jameso, o penktadienį akistatoje su Milano „Armani Olimpia“ panaikino net 20 taškų pranašumą, bet galiausiai kapituliavo 92:98 dėl Kevino Punterio ir Malcolmo Delaney tolimų metimų.

„Taškų lenktynės. Ne pirmą kartą jau turime iš tokio deficito vytis varžovus. Pirmoje mačo pusėje gynyboje darėme klaidas, kurių treneris liepė nedaryti. Intensyvios rungtynės, pasivijome varžovus, bet praleidome per daug taškų“, – po rungtynių sakė Rokas Jokubaitis.

Ketvirtadienį 20-ąjį gimtadienį atšventęs įžaidėjas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje pelnydamas 15 taškų. Už jį rezultatyviau pasirodė tik Lukas Lekavičius, įmetęs 16 taškų.

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, nors ir kovojome, namo važiuojame su pralaimėjimu. Gynyba tikrai nespindėjo. Susidėjo daug dalykų – pražangos, klaidos, daug smulkių dalykų.

Puolėme pakankamai gerai, pradėjome greičiau žaisti, o tai padėjo grįžti į rungtynes. Išėjome susikaupę, nes turėjome -20, bet visi išėjome į aikštę su energija ir stengėmės atlošti taškus.

Varžovai viską keitėsi, todėl mūsų gynėjų planas buvo atakuoti aukštus žmones, bet jie tikrai gerai gynėsi prieš mūsų mažiukus, todėl buvo sunku“, – kalbėjo L. Lekavičius.

R. Jokubaitis pridūrė, jog sugrįžti į rungtynes padėjo ir Martino Schillerio emocijos. Strategas trečiajame kėlinyje „Žalgiriui“ turint 17 taškų deficitą gavo pirmąją savo techninę pražangą, o kauniečiai netrukus pradėjo vytis varžovus.

„Pirmą kartą mačiau trenerį tokį piktą. Tokie dalykai užveda. Kaip matėte, tai išėjo į naudą. Suprantu tą techninę pražangą, nes pražangų traktavimas buvo ne į mūsų pusę, o tai sukelia pyktį. Manau, kad ta techninė pražanga buvo tam, kad mus užvesti.

Sugrįžome į rungtynes, nes patikėjome, kad galime kabintis. Greitą žaidimą jungėme prieš jų besikeičiančią gynybą, gerai judėjo kamuolys, buvo svarbu atsikovoti kamuolius puolime, tai leido išprovokuoti pražangas“, – teigė R. Jokubaitis.

Vyriausiojo trenerio emocijos nustebino ir L. Lekavičių: „Tai kažkiek tikrai davė energijos, bet to mums neužteko.“

Abu „Žalgirio“ atakų organizatoriai po nesėkmės akcentavo spragas gynyboje. Jie apgailestavo dėl to, jog ir vėl nepavyko sustabdyti įsibėgėjusių varžovų snaiperių: K. Punteris pelnė 22 taškus (3/4 trit.), Shavonas Shieldsas – 13 (3/4 trit.), o mačo gale prabilęs M. Delaney – 13 (2/5 trit.).

„Kai turime neišnaudotą pražangų limitą, reikia tai išnaudoti. Kai kažkur neprasižengiame, gauname tritaškį. Be to, antrose rungtynėse iš eilės gynyba nežibėjo žaidžiant vienas prieš vieną, nes gerai žaidė varžovų lyderiai.

Mes daug košės prisivirėme trečiame kėlinyje, todėl negalima sakyti, kad varžovų pergalę lėmė Delaney ir Punteris, bet pabaigoje jie tikrai fantastiškai sužaidė ir belieka pasveikinti juos“, – sakė R. Jokubaitis.

„Jie pabaigoje pataikė kelis sunkesnius tritaškius, o tie sunkūs metimai, manau, ir nulėmė rungtynių baigtį. Turime problemų pikenrolo gynyboje, tikrai didelių. Stengsimės taisyti klaidas treniruotėse“, – pažadėjo L. Lekavičius.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 26-ąją, kai namie priims Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)