Po nesėkmių prieš Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Maskvos CSKA kauniečiai nusileido ir Milano „Armani“ – 92:98.

Pirmą kėlinį 25:21 laimėję Lietuvos čempionai supykdė italus, kurie dar iki didžiosios pertraukos atitrūko 52:40, o trečiame kėlinyje susikrovė net 20 taškų persvarą – 62:42. Nors žalgiriečiams ją vėliau pavyko likviduoti, ketvirto kėlinio pabaigoje madas aikštelėje vėl diktavo Dizaineriai.

Po rungtynių tai, kad ne kas kitas, o jie patys ir išsikasė tą duobę, kuri tokio lygio kovose yra per gili, pripažino ir pirmąja technine pražanga Eurolygoje apdovanotas Martinas Schilleris.

„Pirmiausia sveikinu Milaną ir trenerį Ettorę Messiną. Akivaizdu, kad antrame kėlinyje mes patys išsikasėme sau duobę. Bandėme iš jos išsikapanoti, bet žaidžiant tokiame lygyje tai padaryti yra labai sunku. Laimėjome tris kėlinius iš keturių, bet to buvo maža. Turime išmokti stabdyti važovų spurtus ir nebeįkristi į tokias duobes“, – dėstė jis.

„Žalgiris“ per paskutinius keturis susitikimus praleido 85, 87, 93 ir 98 taškus.

„Mums trūksta pastangų ginantis. Pirmoje pusėje praleidome porą progų subauduoti varžovus, kai galėjome nutraukti greitą jų puolimą. Taip pat leidome įmesti kelis tikrai labai skaudžius mums laisvus tritaškius iš kampų. Turime būti gerokai labiau disciplinuoti“, – ydas prie savo krepšio aiškino strategas.

Paklaustas, kaip grečiau nutraukti prasidėjusią pralaimėjimų seriją, specialistas ragino neprarasti tikėjimo komanda.

„Mes visi susikaupsime ir dirbsime. Manau, tai – vienintelis kelias. Vyrai treniruosis ir kausis, tik to iš jų aš ir prašysiu. Tiesa yra tokia, kad trejose iš ketverių pralaimėtų rungtynių mes buvome arti pergalės, todėl svarbiausia yra neprarasti tikėjimo savimi“, – teigė austras.

Jis pakomentavo ir techninę pražangą, kurią gavo už ginčus su teisėjais.

„Jei ji padėjo, neturiu su tuo jokių problemų. Turėjome kažkokiu būdu užsikurti. Bet kalbant bendrai, mūsų komandos žaidėjai yra tikri kovotojai ir jiems prikišti kovingumo trūkumo to tikrai negalima. Komandos darbo etika yra puiki, taigi nėra reikalo ko nors kritikuoti. Visi yra atsidavę komandai“, – užstojo saviškius M. Schilleris.

Tuo metu milaniečių vedlys Ettore Messina pasidžiaugė, kad dviguba savaitė baigėsi pergalingai.

„Žinoma, nebuvo gražu, kai mes išbarstėme 20 taškų pranašumą ir pradėjome nervintis, nes po prieš tai patirto pralaimėjimo jautėme įtampą. Visgi finišavome gerai, Kyle'as Hinesas buvo tikras mūsų gynybos ramstis.

Laimėti visada svarbu, bet dar svarbiau yra tai, kad į aikštę grįžo Kevinas Punteris ir Malcolmas Delaney. Jie abu parodė, kokie svarbūs yra mums. Tikiuosi, mes jau netrukus būsime teisingame kelyje“, – kalbėjo Profesorius.

"Armani" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Kitą ketvirtadienį M. Schillerio auklėtinių laukia Eurolygos rungtynės namie su Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa. Pastarosios marškinėlius vilki Artūras Gudaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)