Nors pirmoje rungtynių dalyje atsiliko 20 taškų, po laimėto trečio ketvirčio ir sėkmingos paskutiniojo kėlinio pradžios panevėžiečiai bandė kibti į atlapus favoritams (70:77).

Rusijos ekipa greitai vėl nutolo 17 taškų skirtumu, vis dėlto mačo pabaigoje svečiai spurtavo dar kartą ir priartėjo iki 88:92.

Bet laiko pabandyti priblokšti „Lokomotiv“ Nenado Čanako auklėtiniams nebeužteko.

Įsimintiniausios trečiadienio rungtynės buvo „Lietkabelio“ gynėjui Margiriui Normantui.

24-erių krepšininkas pagerino virtinę savo asmeninių rekordų Europos taurės turnyre, per 27 min. sumetęs 23 taškus (5/8 dvitaškių, 4/5 tritaškių, 1/1 baudų), atkovojęs 8 ir perėmęs 2 kamuolius bei atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. M. Normanto benefisas įvertintas 30 naudingumo balų.

Šeimininkų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo Mindaugas Kuzminskas. Puolėjas pelnė 20 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir viso užsitarnavo 23 naudingumo balus.

M. Kuzminskui pritrūko tik vieno taško iki dar 2009-aisiais užfiksuoto rezultatyvumo rekordo Europos taurės varžybose.

Mantas Kalnietis prie pergalės prisidėjo 6 taškais ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Būtent abu „Lokomotiv“ lietuviai sukūrė gražiausią mačo epizodą, kuomet į kontrataką pasileidęs M. Kalnietis atliko tautiečiui perdavimą nuo lentos, o pastarasis nenusileisdamas ant žemės sugrūdo kamuolį į krepšį.


Bronziniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkai vertėsi be dviejų naudingiausių savo žaidėjų – Gyčio Masiulio ir Marino Maričiaus.

Pirmajame rate Panevėžyje Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai „Lietkabelį“ pranoko užtikrintai – 105:76.

Penktadienį dėl viruso atakos prarastą laiką pasivyti turintys panevėžiečiai sužais dar vieną mačą išvykoje su Bolonijos „Virtus“ (Italija).

„Lokomotiv“: Mindaugas Kuzminskas 20, Jordanas Crawfordas 17, Stanislavas Ilnickis 13, Willas Cummingsas ir Reggie Lynchas – po 10;

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 23, Paulius Valinskas 19 (6 kld.), Kyle'as Vinalesas ir Gabrielius Maldūnas – po 12, Erikas Venskus 9, Vytenis Lipkevičius 8, Paulius Poška 3, Troy Barniesas ir Marius Valinskas – po 2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)