„Eurolyga yra stipri lyga, bet kaip buvo neįmanoma išanalizuoti Jameso žaidimo, taip ir neįmanoma iki šiol. Kaip žinote, Jamesas yra labai individualiai pajėgus žaidėjas, kuris gali daryti viską: veržtis, mesti atšokus ir atakuoti po driblingo. Žaisti vienas prieš vieną su juo yra ypač sunku“, – po antradienio mačo teigė Rokas Jokubaitis.

M. Jamesas ir pagrindinis jo pagalbininkas Willas Clyburnas lemiamame ketvirtame kėlinyje pelnė net 19 iš 21 taško, kuriuos visa svečių komanda įmetė per ketvirtąjį kėlinį. Fantastiškus tolimus metimus pataikęs M. Jamesas mačą baigė su 27 taškais (5/6 tritaškiai), 5 rezultatyviais perdavimais ir 32 naudingumo balais, o W. Clyburnas pridėjo 13 taškų ir 15 naudingumo balų.

„Tiek per rungtynes, tiek po jų iš šių krepšininkų jaučiasi vidinė ramybė ir užtikrintumas. Kartais atrodo, kad jie ne viską daro visa jėga, bet aikštelėje vis tiek jaučiasi labai užtikrintai. Tai ir parodo, kad jie yra aukščiausio lygio krepšininkai. Jie žaidžia geriausią krepšinį ir tą daro vienoje iš geriausių Europos komandų“, – CSKA žvaigždėmis žavėjosi R. Jokubaitis.

„Kokius jie metimus įmetė... todėl jie ir gauna tuos milijonus. Kai tau įmeta į veidą kokius penkis metimus atšokus... Nežinau, ką mes galime padaryti dar daugiau. Aišku, visada galima pridėti, bet yra kaip yra“, – pridūrė Marius Grigonis, kuris ir pats antradienį pataikė 5 tritaškius iš 6 bei surinko 19 taškų.

Mike'as Jamesas

Nedaug trūko, kad milijonierius M. Jamesas į Lietuvą net nebūtų atvykęs, o galbūt niekur nebevykęs su Maskvos ekipa apskritai. Pasak pranešimų žiniasklaidoje, komandoje buvo prasidėję svarstymai apie sutarties su 30-mečiu atletu nutraukimą dėl drausmės taisyklių pažeidimo.

Kaune šių svarstymų nenorėjo prisiminti nei CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas, nei treneris D. Itoudis.

„Negaliu to komentuoti, tokia yra mūsų komunikacijos politika. Svarbiausia, kad mes sėkmingai dirbame kurdami gerą komandos mentalitetą“, – sake specialistas iš Graikijos, kuris stebėjosi tuo, kad akistatoje su „Žalgiriu“ M. Jamesas ne tik spindėjo puolime, bet ir atliko savo užduotis gynyboje.

„Jis nuo pradžių žaidė labai gerai. Svarbiausia, kad kartu su Willu Clyburnu gynėsi agresyviai ir vedė paskui save kitus. Abi komandos pataikė puikių metimų, o ypač – Willas ir Mike'as, kurių šūviai pabaigoje buvo labai svarbūs“, – dėstė D. Itoudis.

Pats M. Jamesas po rungtynių bendraudamas su Delfi savo pasirodymą vertino kukliai – parašė sau 8 balus iš 10. Buvęs Finikso „Suns“, Naujojo Orleano „Pelicans“, Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Milano „Armani Olimpia“ krepšininkas buvo laimingas dėl to, jog galėjo padėti Maskvos ekipai švęsti pergalę.

"Žalgirio" ir CSKA rungtynių statistika

„Esu pavargęs. Kelias dienas praleidau be krepšinio ir galėjau duoti poilsio savo keliams. Šiandien padėjau savo komandai laimėti, todėl viskas yra gerai. Už šį pasirodymą parašyčiau sau aštuonetą. Padariau keletą klaidų, gynyboje leidau varžovams pataikyti kelis lengvus metimus po prasiveržimų. Visada siekiu tobulybės, o šiandien tobulas nebuvau, bet sugebėjau padėti komandai laimėti.

Pagrindinė pergalės priežastis yra gynyba. Buvome susikoncentravę gynyboje beveik viso mačo metu. Žinoma, buvo pakilimų ir nuopuolių, bet didžiąją dalį laiko buvome susikaupę“, – pasakojo šį sezoną Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai po 17,8 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo renkantis krepšininkas.

Savaitgalį M. Jamesas nustebino kiek netikėtu pareiškimu socialiniame tinkle „Instagram“. Eurolygos paskyrai paklausus, kuris treneris šį sezoną palieka didžiausią įspūdį, ir pasiūlius rinktis iš dabartinių turnyro lyderių vairininkų Šarūno Jasikevičiaus bei Andrea Trinchieri, amerikietis turėjo savo variantą.

„Nė vienas iš jų. Visi žinojome, kad jie yra geri treneriai. Man didžiausią įspūdį palieka „Žalgirio“ treneris. Nieko apie jį nežinojau, bet su juo komanda žaidžia gerai“, – savaitgalį rašė M. Jamesas, kuris nuomonės nepakeitė ir sutikęs M. Schillerio treniruojamą ekipą aikštėje.

„Taip, tikrai manau, jog „Žalgiris“ yra gerai treniruojama komanda. Žalgiriečiai savo reikalus atlieka labai gerai. Galima girdėti, kad treneris nuolat šaukia ir kalbasi su savo žaidėjais. Jis kuria derinius ir daug patarinėja. Žiūrint iš šalies, Schilleris atrodo labai gerai“, – kalbėjo CSKA lyderis.

Paprašytas palyginti šių metų „Žalgirį“ su ekipa, kurią treniravo Š. Jasikevičius, amerikietis teigė, jog didelių skirtumų nėra. Anot patyrusio krepšininko, M. Schilleris išlaikė savo pirmtako liniją, todėl Kauno klubas yra toks pats kietas varžovas, kaip ir anksčiau.

Mike'as Jamesas rungtynėse su "Žalgiriu"

„Šaras treniravo šią komandą daug metų, todėl dabar komanda pernelyg nepasikeitė. Tai yra panašios komandos. Tiek Šaras, tiek ir Schilleris priverčia komandą žaisti kietai ir nuosekliai laikytis plano. Manau, kad „Žalgiris“ labai panašus į „Žalgirį“, kuriuo buvo ir anksčiau. Komanda toliau panašiai žaidžia gynyboje ir toliau sėkmingai dalinasi kamuoliu puolime. Daugybė bruožų išliko.

Didžiausia „Žalgirio“ stiprybė yra kietas žaidimas. Su tuo kovoti yra sunku, nes ne kiekviena komanda gali žaisti kietai kiekviename susitikime. Kietai „Žalgiris“ žaidė ir šiandien. Rungtynės buvo atkaklios ne be priežasties. Rungtynės buvo atkaklios todėl, nes varžovai buvo geri ir žaidė tikrai kietai“, – tinklalapiui Delfi sakė M. Jamesas.

„Žalgiris“ antrą savo Eurolygos mačą šią savaitę žais penktadienį, kai išvykoje susitiks su Milano „Armani Olimpia“. CSKA poilsio turės mažiau – Rusijos komanda jau ketvirtadienį svečiuose žais su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)