Antrajame kėlinyje 22:37 atsilikęs „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir rimtai kibti varžovams į atlapus antroje mačo pusėje, tačiau galiausiai teko pripažinti CSKA pranašumą 78:87. Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis po pralaimėjimo akcentavo, jog nesėkmę nulėmė aukštas Maskvos klubo žvaigždžių meistriškumas.

Rungtynių pabaigoje CSKA lyderiai Mike‘as Jamesas ir Willas Clyburnas skandino „Žalgirį“ pataikydami vieną sudėtingą metimą po kito. Šis duetas pelnė net 19 iš 21 taško, kuriuos visa svečių komanda pelnė per ketvirtąjį kėlinį.

Fantastiškus tritaškius mėtęs M. Jamesas mačą baigė su 27 taškais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 32 naudingumo balais, o W. Clyburnas pridėjo 13 taškų ir 15 naudingumo balų.

„Sunkios rungtynės. Keista, kad negalime nuo pat pradžios rungtynių visi šnekėti, vienas kitam padėti. Tai įsijungia tik trečiajame kėlinyje. Iš pradžių, matyt, ateina visi su savo reikalais ir tik vėliau tampame komanda.

Neįmanoma pasiteisinti nusiteikimu. Kaip galima nenusiteikti Eurolygos rungtynėms su CSKA? Kai penkiese šnekame, atrodome visiškai kitaip. Atrodo tada, kad agresyviai giniesi, bet mes nuo pat pradžių kažkodėl to nedarome.

Mačo pabaigoje viską nulėmė tai, kokius CSKA metimus įmetė... todėl jie ir gauna tuos milijonus. Nėra taip, kad jie būtų nesustabdomi. Jie ir pramesdavo anksčiau, ir patyrė kelis pralaimėjimus, bet prieš mus parodė meistriškumą: atšokę į veidą pataikė penkis iš eilės“, – kalbėjo M. Grigonis.

"Žalgirio" ir CSKA rungtynių statistika

CSKA milijonierius liaupsino ir R. Jokubaitis, atskleidęs, jog trenerio Martino Schillerio rungtynių planas M. Jameso dominavimo nenumatė.

„Pernai irgi gavome tokį patį metimą nuo Jameso. Eurolyga – stipri lyga. Treneriai ir skautingas aukščiausio lygio, bet kaip neišskautina Jameso, taip neišskautina. Jis viską gali daryti – veržtis, mesti aštokus, atakuoti po driblingo...

Galbūt mums reikėjo susitelkti ties pagalba jam žaidžiant vienas prieš vieną. Gal galėjome surasti kažkokią gynybos alternatyvą, bet pagal planą ne to tikėjomės, kad jis pradės mus žudyti.

Po rungtynių iš Jameso ir Clyburno jaučiasi ramybė. Užtikrintumas. Aikštelėje jie atrodo taip, tarsi žaistų ne pilna jėga, bet viską jie daro labai užtikrintai. Jie žaidžia puikų krepšinį vienoje geriausių komandų Europoje“, – varžovais žavėjosi R. Jokubaitis.

Nors ir praleido 87 taškus, abu žalgiriečiai sutarė dėl to, jog Kauno komandos gynyba taisosi.

„Buvo daugiau pozityvo nei mače Tel Avive ar akistatoje su „Real“. Gynėmės visai neblogai, kalbėjome ir vienas kitam padėjome. Dalykai veikia, pozityvo daugiau, bet rezultatas netenkina. Sunkus mėnesis, reikia išgyventi“, – teigė M. Grigonis.

„Pirma pusė buvo prasta gynyboje, o antroje pusėje reikalai susitvarkė. Visi žaidėjai supranta, kad pirmoje pusėje leidome varžovams žaisti pernelyg laisvai.

Gynyboje atrodėme solidžiau. Mačo pabaigoje praleidome labai sudėtingus metimus, bet davėme treneriui tai, ko jis prašė. Gynyba nebuvo nuostabi, bet rungtynes nulėmė ne ji, o varžovų individualus meistriškumas“, – sakė R. Jokubaitis.

Abu gynėjai po mačo plakė save dėl asmeninių klaidų. M. Grigonis – dėl anksti prisidarytų problemų su pražangomis. „Žalgirio“ lyderis itin pyko ant savęs, kai dėl 4 pražangų jam teko sėstis ant suolo dar trečiojo kėlinio viduryje, o spaudos konferencijoje raudonavo klausdamas ar jo rusiškų keiksmažodžių tirada nesigirdėjo televizijos žiūrovams.

„Pats esu kvailas, kad lindau kur nereikėjo. Sėdėjau ant suolo, kai komandai reikėjo. Bet komanda tvarkėsi ir be manęs, turime 12 žaidėjų, todėl, vienam kvailai išsibaudavus, kitas turi eiti ir atsverti netektį“, – kalbėjo M. Grigonis, pridūręs, jog mačo pabaigoje tikėjosi turėti kamuolį savo rankose.

„Visada norisi mesti paskutinį metimą, bet buvome nusibraižę kitaip... Nesuveikė šį kartą“.

Paskutinėmis sekundėmis kamuolį savo rankose ilgai turėjo R. Jokubaitis. Vis dėlto 19-metis svarbiu metu bandydamas perduoti kamuolį po krepšiu suklydo, todėl „Žalgiriui“ vilčių išsigelbėti nebeliko.

„Darėme derinį, kuris neblogai pavyko pirmoje pusėje, bet... jie viską keitė. Aš įkirtau ir gavosi viskas ne pagal planą. Kai kamuolys man nukrito po krepšiu... reikėjo gal ir mesti, arba pašokdinti Tornikę Šengeliją, bet dabar sunku pasakyti.

Pamačiau po krepšiu Paulių Jankūną ir maniau, kad kamuolys jį pasieks. Bet žaidėjų buvo per daug. Man asmeniškai tai skaudi klaida, kuri nutolino nuo pergalės. Liūdna tikrai“, – pasakojo R. Jokubaitis, pykęs ant savęs ir dėl kiek anksčiau nepavykusio dėjimo greitos atakos metu.

„Tai buvo ne kokia idėja. Galėjo ataka paprastai pasibagti, bent varžovo pražangą galėjau išprovokuoti. Tuo momentu pagalvojau, kad reikia pagaliau atsidaryti Eurolygoje su dėjimu, bet reikės dar to palaukti...“

Koronavirusą neseniai įveikęs įžaidėjas galėjo pasidžiaugti bent jau savo sveikata: „Sekmadienį LKL rungtynėse man dar buvo sudėtinga, bet dabar visai gerai jaučiuosi. Tikiuosi, kad netrukus sveikata pagerės dar labiau.“

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais jau penktadienį, kai išvykoje susitiks su Milano „Armani Olimpia“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)