Darrunas Hilliardas, Mike'as Jamesas ir Willas Clyburnas rungtynių pradžioje naudojosi savo individualaus meistriškumo pranašumu, o „Žalgirio“ puolimas strigo – išstumti įklimpusį vežimą mėgino vienintelis Marius Grigonis (19 taškų).

Kai skirtumas švieslentėje 16-ą min. pasiekė 15 taškų, atrodė, kad gali pasikartoti praėjusią savaitę Izraelyje susukto siaubo filmo scenarijus.

Tačiau šįkart kauniečiai sureagavo – su Augustine'u Rubitu aikštėje penkiese pradėję keistis dengiamaisiais ir net panaudodami aikštės gynybą bei mišrios gynybos elementus, o taip pat pagerinę kovą dėl atšokusių kamuolių šeimininkai spurtavo 8:0.

„Turiu peržiūrėti vaizdo įrašą, bet atrodo, kad vaikinai išties gerai padirbėjo gindamiesi zona. Regis, tuo metu apskritai nepraleidome taškų. Manau, kad Eurolygoje negali išgyventi naudodamas aikštės gynybą ilgas atkarpas, bet retkarčiais ją pasitelkti gali būti naudinga – taip nutiko ir šįkart“, – komentavo M. Schilleris.

Jis gyrė ir pirmą kartą į starto penketą įtrauktą Paulių Jankūną, kuris stabdė Tornikę Šengeliją, bei pirmąsyk lengvojo krašto puolėjo pozicijoje išbandytą Nigelį Hayesą, mestą prieš W. Clyburną.

„Jankūno gynyba prieš Šengeliją buvo puiki. Puiki. Paulius buvo labai susikaupęs, atkovojo 6 kamuolius, prasižengė, kai reikėjo. Hayesas taip pat patiko, jis savo ūgiu ir atletiškumu pristabdė W. Clyburną“, – pažymėjo „Žalgirio“ treneris.

Trečio kėlinio pradžioje deficitas jau buvo aptirpęs iki 3 taškų, bet agresyvi gynyba turėjo savo kainą – dėl keturių asmeninių pražangų ant suolo sodinti teko M. Grigonį ir A. Rubitą, netrukus prie jų prisijungė Martinas Gebenas.

Pamažu svečiai iš Rusijos susigrąžino mačo kontrolę, nors paskutiniame ketvirtyje Lietuvos čempionai suspurdėjo dar kartą (64:66 ir 78:79). Bet lemiamu metu rampų šviesoje spindėjo beveik be klaidų atakavęs M. Jamesas. Fantastiškus metimus pataikęs amerikietis per 26 min. surinko 27 taškus.

Ir jokia gynyba čia jau nebegalėjo padėti.

„Reikia nukelti kepurę prieš Jamesą ir Clyburną. Nors gal ir galėjome vieną kitą metimą „nuimti“ nuo jų statistikos, apie tai kalbėjome ir rūbinėje“, – sakė M. Schilleris.

Šansų pasipriešinti dar labiau iš tiesų buvo, jei ne tokie apmaudūs epizodai kaip Roko Jokubaičio nesėkmingas dėjimas greitoje atakoje ir dvi klaidos ar Nikitos Kurbanovo blokas Joffrey Lauvergne'ui.

Tiesa, M. Schilleriui apmaudžiausia dėl dvikovos pradžios.

„Pastangas gynyboje mačiau visas rungtynes, bet koncentraciją į detales – tik paskutines 25 min. Turime taip žaisti nuo pradžios iki pabaigos, jei norime laimėti prieš tokią komandą. Nors šiandien ir taip turėjome šansą. Energija buvo labai gera, pademonstravome valią“, – komentavo austras.


Pirmą kartą šiame Eurolygos sezone rungtynės „Žalgirio“ arenoje buvo sužaistos kapų tyloje – nuo lapkričio 7 d. Lietuvoje įsigaliojus karantinui, mažiausiai tris savaites visos sporto varžybos privalo vykti be žiūrovų.

Pasak M. Schillerio, treneriams dėl to buvo lengviau valdyti žaidimą.

„Tyla tribūnose palengvina komunikaciją treneriams. Galima nugirsti, ką ruošiasi daryti varžovai, ir perduoti tai komandai. Aišku, tą patį gali ir priešininkai. Bet galiausiai svarbiausia, kaip tarpusavyje komunikuoja patys žaidėjai“, – svarstė M. Schilleris.

Nugirsti buvo lengva ir M. Grigonio šauksmus – pražangų pristabdytas gynėjas tiesiog „degė“ ant atsarginių suolo, būdamas tikru komandos vedliu ir vokaline prasme.

„Grigonio lyderystė man labai patinka, ji padidina mūsų šansus. Marius visada rimtai nori laimėti net treniruotėse, tai yra jo kuras. Jei tą savo norą jis gali ištransliuoti kitiems kaip šiandien, mums nuo to tik geriau“, – pagyrė auklėtinį M. Schilleris.

Marius Grigonis rungtynėse su CSKA

Jis taip pat paragino dėl klaidos mačo pabaigoje nenusiminti R. Jokubaitį, kuris pelnė 8 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, bet prarado 4 kamuolius.

„Pasveikęs po koronaviruso jis iš pradžių atrodė kiek aprūdijęs, bet šiandien man patiko jo žaidimas. Jis suteikė komandai atletiškumo ir drąsos. Rokas yra jaunas, todėl bebaimis, o tai tinka visoms komandoms“, – kalbėjo 38-erių specialistas.

Kauniečiams tai buvo ketvirta nesėkmė per penkerius pastaruosius mačus, CSKA laimėjo ketvirtą sykį paeiliui.

„Žalgirio“ gretose šįkart trūko tik po kelio operacijos toliau sveikstančio Patricio Garino, CSKA į Kauną neatsivežė susirgusio Johanneso Voigtmanno ir traumuoto Janio Strelnieko.

Komandų tarpusavio akistatų rezultatų balansas Eurolygoje dabar yra 23/4 rusų naudai. Praėjusiame sezone, pertrauktame koronaviruso pandemijos, ekipos spėjo susitikti tik kartą – Maskvoje šeimininkai laimėjo 85:82.

Žalgiriečiai „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęs penktadienį išvykoje su Milano „Olimpia“ (Italija), CSKA kelsis į Vokietiją ir susikaus su Miuncheno „Bayern“.

"Žalgirio" ir CSKA rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)